Gudstjenester kan holde flyttedag

[size=3]Flere af landets biskopper vil tilpasse sig de moderne tider ved at rykke søndagsgudstjenesten.[/size]

I 500 år er gudstjenester blevet holdt på søndage, ugens hellige hviledag. Men står det til flere af landets biskopper, skal søndagsgudstjenesterne flyttes til en anden ugedag, så kirken kan tilpasse sig det moderne familieliv - og så kirkegængerne kan komme i kirke, når de har bedre tid. Det skriver Morgenavisen Jyllandsposten i dag. Lektor i teologi på Aarhus Universitet, Peter Lodberg, siger til avisen, at det er den største forandring i kirken siden reformationen.

Forandringen rykker dog ikke ind i de nordjyske kirker lige med det samme ifølge biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro:

- Min grundholdning er, at søndagsgudstjenesten skal blive i kirken, siger Henning Toft Bro og tilføjer:

- Men jeg synes så, at man kan også kan lave spændende gudstjenester mellem søndagene - og så tilpasse gudstjenesterne efter temaer til dem, der ikke kommer op søndagen.

Det kunne for eksempel være spaghettigudstjenester for børnefamilier ellers gudstjenester med fokus på sport eller andet.

Nogle biskopper har allerede givet menigheder lov til at rykke den sædvanlige søndagsgudstjeneste til en hverdag for at møde kirkegængerne, når de har tid. Henning Toft Bro vil også gerne have de nordjyske menigheder til at arbejde med de alternative former for gudstjenester. Ikke på bekostning af søndagsgudstjenesten - men som et supplement:

- Jeg ser gerne, at alternative former for gudstjeneste bliver fremmet endnu mere i det nordjyske for at imødekomme dem, der ikke kommer i kirken om søndagen, men som gerne vil have kontakt til kirken, siger han til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland