Guld-Harald hyldes: Bronze-skulptur på vej til Frederikshavn

Fodboldlegenden Harald Nielsen bliver hyldet med en bronzeskulptur på Harald Nielsens Plads i Frederikshavn.

Han var datidens dyreste fodboldspiller. Han var en af de første, der blev professionel - og så er han fra Frederikshavn. Den danske fodboldlegende Harald Nielsen, med tilnavnet "Guld-Harald", har været en pioner på den danske fodboldscene. 

Harald Nielsen døde i 2015. Her hyldede Frederikshavn ham ved at navnegive en plads efter ham. Pladsen foran Arena Nord i Frederikshavn fik navnet Harald Nielsen Plads. Og nu er der mere hyldest på vej til Guld-Harald. 

Bestyrelsen i Spar Nord Fonden har nemlig valgt at donere 1,7 millioner kroner til en bronze-skulptur, der forestiller Harald Nielsen. Skulpturen kommer til at stå foran Arena Nord på Harald Nielsens Plads. 

Det bliver billedhugger, kunstner og skulptør Christian Svendsen, der skal lave skulpturen. Christian Svendsen har atelier og galleri i Aalbæk, der ligger ganske få kilometer fra Frederikshavn. 

Hvis alt går efter planen, så forventes det, at bronzeskulpturen bliver præsenteret for befolkningen 9. juli 2018. Afsløringen vil finde sted i forbindelse med Cup No. 1 i Frederikshavn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland