GULD til Skagens Museum

Skagens Museum er i fuld gang med at forberede sommerens store udstilling med malerier af skagensmalerne, der er i privateje. Museet har allerede fået masser af henvendelser, men efterlyser stadig flere.

Inspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben, der er ansvarlig for udstillingen, får stadig mange henvendelser fra folk, som gerne vil låne deres malerier ud til Skagens Museum.

- Vi har fået stor opbakning fra folk både i Skagen og fra andre steder i landet, men vi vil stadig meget gerne have flere henvendelser, siger en begejstret inspektør i en pressemeddelelse.

Udstillingen med malerier i privateje er den første udstilling på Skagens Museum siden 1980'erne, hvor der udelukkende er fokus på privatejet kunst, og museet regner med at finde guld blandt de privatejede værker.

- Det bliver sjovt at vise et større publikum nogle af de malerier, som man normalt ikke kan komme til at se, fordi de hænger i private hjem, siger Dorthe Rosenfeldt Sieben og fortsætter:

- og for os kunsthistorikere er det også en chance for at blive lidt klogere på, hvad skagensmalerne har lavet og som vi måske ikke kender til.
 
Man bestemmer selv, om man vil være anonym, eller om man ønsker at opgive sit navn i forbindelse med udstillingen, og Skagens Museum dækker alle omkostninger.

Desuden sørger museet også for, at en konservator udarbejder en tilstandsrapport af de udstillede værker - denne rapport får ejeren naturligvis et eksemplar af. I øvrigt påtænker museet at publicere et katalog, hvori alle malerierne vil indgå, ligesom det er håbet at få en ekspert fra et af de store auktionshuse til at vurdere de enkelte værker i løbet af udstillingsperioden.


Seneste nyt

fra Nordjylland