Gule natteravne i Aalborg Øst

En kreds af forældre i Aalborg, vil etablere et korps af natteravne. 30 voksne står allerede klar. De vil fra 1. december kunne ses i bybilledet i Aalborg Øst.

<b>Korps af natteravne</b>
Endelig ser det ud som om, at også Aalborg kan få etableret sit korps af natteravne.
Det skriver P4 Nordjylland.
Der har været gjort flere forsøg på at etablere et korps af frivillige voksne tidligere, men nu ser det altså ud som om det skal lykkes.

Irving Jensen er initiativtager:
- For det første er problemet stigende der ude med vold, kriminalitet og hærværk. Og for det andet så har vi en gruppe af unge, som ikke har så meget at tage sig til, udover fritidsklubberne. Og som egentlig synes, det er nemmere at hænge ud på gaden end at gå hjem til forældrene og hygge sig, siger han til P4 Nordjylland.

<b>30 voksne er klar</b>
30 voksne har allerede meldt sig.
- Deres bevæggrunde er jo, at de selv er forældre til de børn, der er på gaden. Og så ønsker de, at den uro, der er der ude - den falder til ro og helst forsvinder helt igen, siger Irving Jensen.

Voksne med indvandrerbaggrund er også blandt de 30 voksne, som har meldt sig.
Tanken er at initiativet med tiden skal brede sig til at dække hele Aalborg.

<b>Natteravne i Nordjylland</b>
I Nordjylland er natteravnene til stede i flere byer. Eksempelvis i Brovst, Brønderslev og Fjerritslev.
Andre lokale initiativer, som i Arden og Dronninglund, er natteravnenes aktiviteter neddroslet.

<b>Om natteravne</b>
Natteravnenes formål er at skabe lokal tryghed og livsglæde - især blandt børn og unge i det offentlige rum.

<b>I Brovst</b>
Natteravnene i Brovst skriver således om sig selv og sine opgaver:
Natteravnene i Brovst er en frivillig social forening, der går ture i hold på tre m/k&#39;er efter lokalt behov - middag, aften eller nat - i de karakteristiske gule jakker.
Gennem synlighed og tilbud om ansvarlig voksenkontakt, er vi med til at skabe tryghed og støtte børn og unge der måtte have behov. En af sideeffekterne ved denne indsats er, at hærværk, vold og anden småkriminalitet i de områder hvor vi færdes, ofte falder drastisk.
Natteravnene i Brovst er blevet til på lokalt initiativ og etableret i samarbejde med Natteravnenes Landssekretariat og tilsluttet samme.

Forsiden lige nu