Gustav er en af de første læger fra AAU - og han bliver i Nordjylland

Otte af 10 medicinstuderende fra Aalborg Universitet bliver i landsdelen. Gustav Sørensen er en af de første læger fra uddannelsen, og han er også en del af statistikken.

Det store whiteboard er fyldt godt op med tegninger, dekorationer og så alt det vigtige. Ideer og planer for, hvordan Gustav Sørensens Ph.D-projekt skal føres ud i livet.

Ideen er at lave et værktøj, der kan screene ældre borgere for, i hvor stor fare de er, for at falde i deres eget hjem. Ved at tjekke blandt andet balance, muskelstyrke og reaktionsevne, vil man kunne beregne risikoen - og reagere på den, før skaden er sket.

Planen er, at hele 500 borgere skal screenes, men første skridt mod det mål, er at køre otte "forsøgskaniner" gennem møllen.

Når Gustav Sørensen får færdiggjort sin Ph.D kan årene, han har læst medicin i Aalborg ikke længere tælles på to hænder. Han var blandt de første til at starte på medicin-uddannelsen i Aalborg, og han fortsætter altså det lange arbejde med at dygtiggøre sig i det nordjyske. 

Han er en af de mange medicinstuderende på Aalborg Universitet, der bliver i Nordjylland. Faktisk er han en del af de 80 procent af de medicinstuderende, der bliver i landsdelen, og den primære årsag til det, er ifølge koordinator på lægeuddannelsen, at de studerende slår rødder. De får venner, kærester, ægtefæller og børn i Nordjylland, og så kan det være svært at rejse væk eller tilbage til hvor man kom fra.

Gustav Sørensen er selv nordjyde, men det er samme årsag, der ligger til grund for, at han fortsat bor her:

- Jeg har slået rødder heroppe. Jeg har fundet en kæreste som jeg bor sammen med, min familie er heroppe og generelt set er jeg glad for at bo her i byen. Og så var der et job, der tilbød sig.

Gustav Sørensen er en af de tre lægestuderende, TV2 Nord fulgte fra den første årgang af medicinstuderende på Aalborg Universitet. Vi var med, da det var tid til at skifte bøgerne ud med praktisk erfaring, og du kan se alle afsnit af serien "De Nye Læger" herunder:

 
 
 
På skadestuen modtager lægestuderende Gustav Sørensen en stærkt påvirket ung mand.
Følg Mille og Michael på ortopædkirurgisk afdeling. Gustav er på hæmatologisk afdeling.
I sidste afsnit skal vi med lægestuderende Mille Mosegaard i almen praksis, og så er der dømt eksamen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland