Gymnasieelever hverves som sælgere af studenterhuer

Der er store penge i at sælge studenterhuer og alt det andet merchandise, der følger med. Derfor forsøger de største firmaer på det marked at kapre elever i alle klasser som skjulte sælgere.

På Nørresundby Gymnasium & HF står der lige nu kassevis af studenterhuer og venter på deres eksaminant i kantinen. For flere af 3. G’erne har samarbejdet med producenten af huerne været mere end tæt. Faktisk blev de kontaktet af firmaet for mere end et år siden.

- De kom til os i 2.G, hvor vi fik at vide, at vi skulle finde to repræsentanter i hver klasse til at stå for hueindkøb. Jeg vidste godt, at det betød, at jeg ville få et tilskud til mine egne indkøb, så jeg var hurtig til at sige ja, siger Line Christine Bech Christensen, der selv bliver student i år fra Nørresundby Gymnasium og HF.

Rektor på Nørresundby Gymnasium, Søren Hindsholm bryder sig ikke om firmaernes aggressive salgsmetoder.

- Det kan ikke gå stærkt nok for de firmaer. De henvender sig til eleverne  allerede i 2.G, og de kan endda finde på at sige, at hvis eleverne ikke skynder sig at bestille deres hue kan det være, at de slet ikke kan få den. Og det er selvfølgelig noget sludder. Jeg har aldrig hørt om en elev, der ikke kunne nå at få sin studenterhue til tiden, siger Søren Hindsholm.

Line Christine Bech Christensen erkender, at hun nok var en smule naiv, da hun blev kontaktet af huefirmaet i 2.G, men hun synes alligevel ikke, at har presset nogen af sine kammerater til at købe deres varer.

- Man tænker ikke så meget over hvad man har sagt ja til, men mere at Yes!! Det er mig der bliver student næste gang! Måske bliver man en smule udnyttet, for det handler jo om, at de vil sælge noget til os, siger Line Christine Bech Christensen.

Noget tyder på, at firmaerne allerede har haft kontakt til de elever, der lige nu går i 1.G og altså først bliver studenter om at par år. Rektor for Nørresundby Gymnasium & HF overvejer at sætte huesælgerne stolen for døren.

- Det er efterhånden ikke kun studenterhuer, men alt muligt andet tingeltangel de vil sælge. Det er f.eks. trusser, slips, sokker, champagne og trøjer, så der er store penge på spil. Vi vil sammen med elevrådet nu lave en handlingsplan, hvor vi også skal diskutere, om vi skal sætte rammer for firmaerne i fremtiden, siger Søren Hindsholm. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland