Håber på job-boom i Frederikshavn

Foto: Tom Jensen

Mindst 200 nye arbejdspladser glimter i horisonten, hvis Frederikshavn Havn får held til at trække flere gamle skibe og boreplatforme til ophugning i havnen.

Gode jobtider venter forude i Frederikshavn, hvis havnen for alvor kan komme ind på markedet for ophugning. Det siger havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen, som er medvært for et seminar i Frederikshavn den 25. oktober om de nye forretningsmuligheder. Det fortæller DR Nordjylland.

Planerne hænger tæt sammen med den kommende udvidelse af Frederikshavn Havn. Havnens dybde skal udvides fra otte til 13 meter, og de længste kajer skal fremover være 300 meter frem for 200 meter lange. Desuden må indsejlingen gøres bredere og udvides fra de nuværende 95 meter til 150 meter, hvis de store boreplatforme skal kunne trækkes ind.

Allerede i dag findes der flere virksomheder på havneområdet i Frederikshavn, som arbejder med miljørigtig genbrug af skibe. Skibene skilles ad og bliver genbrugt i forskellige industrier på miljømæssigt forsvarlig vis, blandt andet i stål- og bilindustrien.

- Der er et stort potentiale for ekspansion, vurderer havnedirektøren på baggrund af det faktum, at der findes 600 boreplatforme i Nordsøen, som på et tidspunkt har nået aldersgrænsen og skal hugges op.

På spørgsmålet om rederne vil vælge den kostbare løsning at sende skibe og platforme til genbrug, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

- Ophugning på strande i den tredje verden er ikke acceptabelt, og ingen redere eller oliefirmaer kan tåle det imagetab og de sager, der følger med, erklærer han.

Flere nyheder fra TV2 Nord