Håbet om en hvid jul blegner for nordjyder

I hvert fald er der ikke stor sandsynlighed for, at der er ligger sne i Nordjylland den 24. december.

Selvom temperaturerne ventes at falde i løbet af ugen, og vinden tager til, så er chancerne for hvis jul i Nordjylland ikke store ifølge DMI.

Efter en mild weekend med plusgrader står danskerne mandag op til trist gråvejr, der spædes op med regnbyger indimellem.

Men sidst på ugen sker der ting og sager, som måske kan lede frem til en hvid jul - bare ikke i Nordjylland.

- Den 24. december ser ud til at blive en kold dag med frost hele døgnet. Det springende punkt er så, om der ligger sne på jorden, siger Thyge Rasmussen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Fra tirsdag og frem til fredag, hvor landet for alvor tager hul på julens rejser og festligheder, vil temperaturerne falde støt.

- Men det bliver ikke så koldt som i forrige uge, hvor der lå masser af sne, som køler luften ned, siger Thyge Rasmussen.

- Tirsdag begynder også med gråvejr og dis og tåge. Men i løbet af dagen bliver det mere sigtbart. Et lavtryk fra Irland nærmer sig, og det bliver gradvist koldere, siger han.

Tirsdag aften kan der komme sne eller slud på Bornholm og Sjælland.

Onsdag ryger dagtemperaturen ned mod frysepunktet. Torsdag og fredag bliver det endnu koldere med frostgrader både dag og nat. Og bilisterne skal være varsomme.

- Det kan blive forholdsvis glat på vejene efter den her omgang med vådt og fugtigt vejr, siger Thyge Rasmussen.

En frisk vind vil puste hen over landet i dagene op til weekenden. Ved kysterne endnu kraftigere end inde i landet.

- Så det vil føles ganske koldt, siger DMI's vagtchef.


Seneste nyt

fra Nordjylland