Hul på ledningerne: Hadsund Fjernevarme har fundet frem til varm plet

Hadsund Fjernvarme har formentlig fundet frem til utætheden i et vandrør, der har lækket store mængder vand siden torsdag.

Siden torsdag er omkring 75 kubikmeter vand i døgnet fosset ud af fjernvarmerørene i Hadsund. Men nu tyder det på, at Hadsund Fjernvarme har fundet frem til det brist, der har ført til lækagen. 

- Vi har fundet en varm plet, som vi formoder er lækagen. Den varme plet er i en indkørsel under nogle fliser, så vi er lige nu i gang med at grave ned til ledningerne for at finde ud af, om vi har fundet det rigtige sted, fortæller Bo Holt Andreassen, direktør i Hadsund Fjernvarme, tirsdag kort før klokken 9. 

Han forventer en afklaring i løbet af formiddagen. Personalet ved Hadsund Fjernvarme har i løbet af morgenen afsøgt fjernvarmeledninger i Hadsund med et varmekamera, og det er på den måde, man har fundet frem til utætheden. 

Ved tidligere brud på ledningerne er vandet kommet op af jorden, og på den måde har man hurtigt kunnet lokalisere, hvor fejlen lå begravet. Men ikke denne gang. 

- Der var ingen synlige tegn for det blotte øje. Hverken vand eller noget andet. Men vi kunne med termografikameraet se en stor massiv varm plet.

- Vi har koblet nogle nye ledninger på i området. Når man tager trykket af ledninger for at svejse dem sammen med nye, og trykket så åbnes igen, så kan de svage punkter briste, forklarer Bo Holt Andreassen.

Han estimerer, at man nu har tabt op mod 400 kubikmeter vand. 


Seneste nyt

fra Nordjylland