Hadsund-virksomhed er Nordjyllands sundeste arbejdsplads

Sirena Soap Aps i Hadsund er regional vinder i konkurrencen om det bedste sundhedsinitiativ på arbejdspladsen. Nu skal de dyste på landsplan.

Sundhedscheck, en intern trivselsagent, fokus på sund kost og bevægelse samt en gang daglig motion i arbejdstiden. Det er nogle af de initiativer, der har gjort, at Sirena Soap Aps er blevet kåret til regionsvinder i konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018”.

- Vi er utroligt glade for kåringen, siger siger Per Bo Christensen, der er direktør ved Sirena Soap Aps.

Han tog initiativ til at skabe en sundere arbejdsplads, fordi han opdagede, at der var plads til forbedring.

- Jeg blev opmærksom på, at vi blandt andet havde en uhensigtsmæssig kultur omkring vores eftermiddagspause, hvor mange røg og der blev spist meget kage, siger han.

Og ændringerne er ifølge direktøren blevet positivt modtaget.

- De tiltag, vi har iværksat, har skabt en større bevidsthed om, hvordan vi kan blive sundere, og det er starten på en kulturændring, siger Per Bo Christensen.

Gåklubben ved Sirena Soap.
Gåklubben ved Sirena Soap.
Foto: Sirena Soap

Virksomheden kan inspirere andre

Både på arbejdspladsen og udenfor arbejdspladsen har kulturændringen båret frugt. Sirena Soap Aps er med flest stemmer kåret til regionsvinder i Nordjylland i kampen om at blive Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Det er Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healtcare, som står bag konkurrencen.

- Sirena Soap i Hadsund er et godt bud på et sundhedsinitiativ, som er afprøvet med succes i praksis, og vi håber, at det kan inspirere andre arbejdspladser – ikke kun her i regionen men i hele landet, siger Søren Willeberg, der er kommunikationsdirektør i Dansk Firmaidrætsforbund.

Og selvom der allerede er igangsat en masse på Hadsund-virksomheden, er der mere på vej.

- Kulturændringer tager tid, så det er noget, vi vil blive ved med at arbejde med på den lange bange, siger Per Bo Christensen.

Det er arbejdspladserne selv, som har indstillet deres egne initiativer, og regionsvinderen er det initiativ, som har opnået flest stemmer i forhold til hvor mange medarbejdere, arbejdspladsen har.


Seneste nyt

fra Nordjylland