Hærværk med fyrværkeri førte til brand i børnehave

Udstyret med fyrværkeri stak ukendte gerningsmænd ild til en container på en børnehave i Frederikshavn. Ilden bredte sig via et vindue ind i børnehavens personalerum.

En børnehave i Frederikshavn skal have en mindre overhaling inden, at den står klar til børnenes ankomst mandag morgen.

Ukendte gerningsmænd brugte nemlig noget af deres søndag eftermiddag på at lave hærværk med fyrværkeri på børnehaven, der ligger på L. P. Houmøllers Vej i Frederikshavn.

Den eller de ukendte gerningsmænd sprængte en postkasse i luften og satte ild til en container.

Containeren var fyldt med madrester og placeret op ad et vindue ind til personalerummet i børnehaven. Branden i containeren blev så voldsom, at den sprængte vinduet, som containeren stod op ad.

Igennem vinduet fik ilden fat inde i selve børnehaven, hvor den brændte op af tapetet og loftet. Dog uden at bredde sig til at andre rum eller lave store brandskader i børnehavens personalerum.

Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Ib Nielsen.

Beredskabet har været nødsaget til at ødelægge en glasdør, samt andre døre inden døre for at bane sig vej frem til personalerummet, hvor ilden var begyndt at tage fat.

Som følge af slukning har personalerummet fået en del vand, og dermed også nogle mindre vandskader, men ellers er det småt med skader efter branden.

- Der er røglugt i en dele af institutionen. I personalerummet lugter der kraftigt af røg, og der er der også lidt sodskader, siger Ib Nielsen.

Ingen mennesker er kommet til skade under branden, og der er heller ikke nogen, som måtte på skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning.


Seneste nyt

fra Nordjylland