Halkær vinder pris

Den nordjyske fødevareproducent Halkær Ådal Økologisk Aps er årets vinder af den engelske pris Organic Innovation Award.

Prisen får den nordjyske virksomhed for dens helt unikke økologiske middagsretter.

Ideen bag Halkær Ådal Økologisk er at give danske forbrugere muligheden for at købe sunde og velsmagende færdige måltider, tilberedt af økologiske, lokale råvarer af høj kvalitet og med fokus på den gode smag.

Og det er en gruppe nordjyske økologiske landmænd, der fik ideen, en ide så god, at de nu har vundet en prestigefyldt, international pris. Halkær Ådal Økologisk er et samarbejde mellem seks økologiske landmænd og en dygtig kogekone.

- Det skal være nemt og lækkert at spise sund, veltillavet mad af rene, økologiske råvarer. Det er tanken bag vores velsmagende og nærende økologiske middagsretter af høj kvalitet, forklarer Kate Bryrup.

Hun er salgsansvarlig i Halkær Ådal Økologisk og står selv for produktionen af økologiske ænder fra sin gård Gravhøjgård i Byrsted ved Nibe.

Dommerne har i bedømmelsen lagt vægt på, at Halkær Ådal Økologisk Aps også leverer en økologisk klassisk menu til alle ugens syv dage.

Det koncept har gjort, at der er indgået et samarbejde med Ældre Sagen om levering af klassisk dansk mad af høj kvalitet til ældre. Og det kunne de engelske dommere ikke stå for i deres bedømmelse, hvorfor Halkær Ådal Økologisk Aps nu har vundet den internationale pris.


Seneste nyt

fra Nordjylland