Han holdes vågen af 22 vindmøller

02:16

22 vindmøller i baghaven holder Erling Sørensen og konen vågen hver eneste nat. Nu håber han at få erstatning, så han kan flytte.

Foto: Nikolaj Thorngaard

1 af 2

Erling Sørensen fra Vester Torup har 22 vindmøller til at stå lige uden for huset, der holder ham og hans kone vågne det meste af natten.

I sit hus lidt uden for Vester Torup har Erling Sørensen udsigt til et meget stort problem. Bag huset står nemlig 22 vindmøller, der blev sat i drift i september i år.  Siden har de ifølge Erling Sørensen larmet så meget, at han selv og hans kone ligger lysvågne hver nat.

- Det er ubehageligt. Og det er ikke til at leve med. Man kan ikke bo sådan et sted her. På et eller andet tidspunkt så brækker man sammen, og så kan man ikke mere, siger han til TV2 Nord.

Møllerne er sat op som en del af Klim Fjordholme Vindmøllepark, og ifølge Erling Sørensen går der stort set ikke en dag, hvor man ikke kan høre larmen fra møllerne.

- Det buldrer i luften og du kan mærke resonansen fra vindmøllerne gennem ruden. Og så kan du hele tiden høre vingerne suse rundt, siger han.

Udover larmen har vindmøllerne også gjort den lille landejendom i Vester Torup fuldstændig værdiløs. Det mener i hvert fald Erling Sørensen, der har måttet opgive flere renoveringer, fordi han ikke troede på, at de kunne tjene sig selv ind igen ved et eventuelt salg.

Han håber på, at han kan få en erstatning af kommunen, da vindmølleparken var deres beslutning. Det afviser formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding, dog.

Han forklarer, at det ikke er kommunens ansvar at betale erstatning, skulle det blive aktuelt. I stedet er det firmaerne, der har sat møllerne op, en eventuelt erstatningssag vil ende hos. Jens Christian Golding erklærer sig dog klar til at kigge på Erling Sørensens mølleproblem.

- Hvis han har gener ved selve vindmøllerne, så synes jeg da, at det første vi skal, det er, at vi skal have en måling på, om de vindmøller de larmer, mere end de må, siger han til TV2 Nord.

Tilbage i Vester Torup håber Erling Sørensen dog på lidt mere end en måling af støjniveauet.

- Jamen jeg håber da, at jeg kan få hjælp til at få en erstatning, så vi er i stand til at flytte herfra. Fordi der kan ikke bo mennesker her, siger han.

Flere nyheder fra TV2 Nord