Håndboldsejr i Dronninglund kan gavne egyptere

I år afholdes håndboldstævnet Dronninglund Cup for 35. gang. Deltagere fra 18 lande verden over er repræsenteret - her iblandt mange egyptere, der får noget helt særligt med hjem, hvis de vinder.

Arabisk, spansk og fransk er bare nogle af de sprog, der ligesom håndbolde, flyver igennem luften i Dronninglund i denne uge. Dronninglund er nemlig vært for 18 lande, der har sendt håndboldhold til byen.

I år har særligt mange egyptere valgt at tage turen over Middelhavet for at deltage i Dronninglund Cup 2012. I alt deltager 217 egyptere i håndboldturneringen. Men for dem, er der også mere end æren og en flot medalje på spil.

- I skolen i Egypten får vi fem bonuspoint i karakterbogen i slutningen af skoleåret, hvis vi går til en sport, og vinder noget stort, fortæller Omar Hamez på engelsk.

Han er 14 år og bor i Cairo i Egypten. Han har store ambitioner på sit hold vegne ved Dronninglund Cup 2012. Han håber, at de vinder U-14-rækken.

Fra Egypten deltager også mange hold fra Alexandria og El Sharms.

- I Egypten er fodbold vores favoritsport, men håndbold er unikt. Der er ikke mange, der spiller det, men jeg synes det rigtig sjovt, siger Omar Hamez.

204 hold er med i turneringen, som varer til og med på lørdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland