Handicappede demonstrerede ved budgetforhandlinger

De handicappede i Aalborg Kommune står til at miste retten til at bruge mere end ét dagtilbud, hvis budgetforslaget for 2009 vedtages, som det er nu. - Skørt, siger de pårørende.

Forhandlingerne om næste års budget blev sunget i gang af brugerne fra Værestedet i Løkkegade. De var samlet foran byrådssalen i Aalborg i dag som svar på det spareforslag, der ligger på bordet ved dagens byrådsmøde.

Ifølge forslaget skal der indføres visitation til dagtilbuddene. De handicappede må dermed kun bruge ét dagtilbud. Det betyder, at hvis man har et arbejde som dagtilbud, så må man ikke komme på steder som Værestedet, når man har fri.

- Det er det samme, som hvis vi fik at vide, at vi ikke måtte komme på Aalborg Stadion. Det er helt grotesk, hvad er det for et menneskesyn? spørger Heine Andersen, der er socialpædagog og initiativtager til demonstrationen.

Og de pårørende er enige.

- Vi har altid holdt på, at vores datter ikke skal sidde i en sofa og glo på fjernsyn, fra hun står op, og til hun går i seng. Men man er med til at undergrave, at der er nogle tilbud til dem, når de ikke må benytte dem, og det er fuldstændig skørt, mener Peter Baardsgaard Bruun, hvis 41-årige datter bor i et bo-tilbud og har job i Hammer Bakker.

Men politikerne fastholder, at der skal spares. Det er en bunden opgave, siger Ældre- & Handicaprådmanden. Hun kan endnu ikke sige, om forslaget vil blive ændret.

- Jeg kommer jo de her steder og synes, at det er ærgerligt, men jeg mener også, at vi skal udnytte ressourcerne optimalt de steder, hvor vi kan, siger rådmand Tina French Nielsen (V).

Ud over dagtilbuddene vil kommunen også spare de såkaldte hjemmedage væk. Hver uge får de handicappede en dags hjælp til praktiske gøremål såsom vask, indkøb og bankforretninger. Det vil de fremover kun få en dag hver anden uge.

Se hvad brugerne af Værestedet siger i vores udsendelse 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland