Brønderslev afviser kritik: Handicappede kan sagtens få deres hjælper med på hospitalet

Muskelsvindramte Elly Henriksen har fået afslag på at få sin hjælper med på hospitalet, men Brønderslev Kommunikation kalder afslaget en kommunikationsfejl.

Elly Henriksen fra Hallund nær Brønderslev sidder i en kørestol på grund af muskelsvind og har brug for en hjælper hos sig 12 timer hver dag. 

På trods af det har Elly Henriksen modtaget et brev fra kommunen, hvor der stå, at Brønderslev ikke vil betale for de timer, hjælperen skal bruge med hende på hospitalet.

Men formanden for social- og sundhedsudvalget i Brønderslev Kommune Martin Bech (V) kalder sagen for et eksempel på dårlig kommunikation fra kommunens side. Han mener, at der er tale om en misforståelse.

- Jeg kan ikke kommentere på den enkelte sag, men jeg kan se, at vi skal arbejde med den måde, vi kommunikerer med borgerne på. Det er faktisk ikke sådan, at vi ikke vil betale for det. Der er ikke noget i vores praksis, der gør, at man ikke kan få sin hjælper med på sygehuset, siger Martin Bech i et liveinterview i TV2 Nords nyheder torsdag aften. 

Muskelsvindfonden kalder praksis ulovlig

Muskelsvindfonden har ellers kastet sig ind i sagen og kalder praksissen ulovlig. Derfor har de også klaget til Ankestyrelsen over afgørelsen. Men Martin Bech afviser kritikken. 

- Vi har skrevet ned, at det ikke er en del af vores serviceniveau (at få sin hjælper med på sygehuset red.), men det er ikke den måde, vi administrerer på. Og det andet har noget med jura at gøre, som jeg ikke vil gå ind i her. Men i praksis kan man få sin hjælper med på sygehuset, når sygehuset siger god for det, siger Martin Bech.

Og i Ellys tilfælde har hospitalet jo sagt god for det. Vil det sige, at man som borger godt kan få sin hjælper med?

- Ja, hvis man får besked fra sygehuset om, at man kan tage sin hjælper med, så skal man have sin hjælper med. Som sagt tidligere, så giver det her eksempel anledning til, at vi skal kigge på den måde, vi fremadrettet kommunikerer på, siger Martin Bech.


Kommuner skærer i hjælp til syge

def_thumb,50_percent

play Brønderslev afviser kritik: Handicappede kan sagtens få deres hjælper med på hospitalet

elly.jpg

play Elly har muskelsvind: Kan ikke få sin hjælper med på sygehuset

40_percent,default_thumb

play Rådmand lægger sig fladt ned: - Vi har ikke gjort det godt nok

260219 Mai Marcado Mads Larsen

play Minister slår fast: Hjælpen til Mads skal ikke afgøres i regneark

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland