Hanne Windfeld er Årets Skuespiller i Nordjylland

Hanne Windfeld med prisen som Årets Skuespiller i Nordjylland. Foto: Aalborg Teater

Hanne Windfeld fra Aalborg Teater er blevet kåret til "Årets Skuespiller i Nordjylland".

Legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland” blev tirsdag uddelt på Aalborg Teater. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang uddelt i 2012.

Årets prismodtager er skuespiller Hanne Windfeld. Hanne Windfeld er uddannet på Den Danske Scenekunstskole i København (tidl. Statens Teaterskole) i 1985 og blev derefter ansat på Aalborg Teater, hvor hun var frem til 1987, og Hanne Windfeld vendte i 2005 tilbage til Aalborg Teater.

På Aalborg Teater har Hanne Windfeld gennem mange år glædet og tryllebundet det nordjyske teaterpublikum i forestillinger som ”Maria Stuart”, ”En Sælgers Død”, ”Mød min Hr. Mor”, ”Don Ranudo”, ”Familien”, ”Snedronningen” og senest ”Drengen der ville være vægtløs”, hvor hun blev nomineret til en Reumert for bedste ensemblerolle.

Derudover har Hanne Windfeld blandt andet spillet på Husets Teater, Gladsaxe Teater, Betty Nansen Teatret, Det Kongelige Teater, Folketeatret, Odense Teater og Aarhus Teater.

Foruden sit virke på de danske teaterscenen har Hanne Windfeld blandt andet medvirket i filmene ”Dagens Donna”, ”Den sommer ved havet” og ”Kun en Pige”. På TV har hun spillet rollen som Viola i ”Bamse og Kylling” og medvirket i ”Krøniken”, ”Martas Tema”, ”Strisser på Samsø” og ”Rejseholdet”.

Legatet blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:

- Hanne Windfeld formår som ingen anden kunstner at fange og fastholde publikum. Hun kan med sit vidunderlige talent tryllebinde en hel teatersal, og når langt udover scenekanten. Hun lever sig fuldt og helt ind i de personer og figurer hun portrætterer på scenen. Hanne Windfeld har givet publikum nogle helt exceptionelle og ypperlige præstationer på Aalborg Teater gennem årene”.

Årets prismodtager har blandt andet modtaget følgende legater:

  • Margurite Viby’s Legat, 1989
  • Agnes Rehnis Legat. 1993
  • Lise Volsts Legat, 2000
  • Georg Philipps Legat, 2007
  • Poul Reumerts Rejselegat, 2015

Reumert-nomineringer:

  • Årets kvindelige hovedrolle, “Anna Sophie Hedvig, 2011
  • Årets kvindelige ensemblerolle, ”Drengen der ville være vægtløs”, 2017

Flere nyheder fra TV2 Nord