Hanstholm Havn aflyser licitation

Udvidelsesplanerne fastholdes, og en gennemgang af tilbuddene giver optimisme. Grontmij, der havde fejlvurderet prisen, fortsætter som rådgiver for projektet.

Hanstholm Havn har fornyet tro på, at en realisering af udvidelsen af havnen er mulig. I et nyt udbud forventes det at kunne reducere risikoafdækning markant, så ydermolerne bliver væsentligt billigere.

Havnedirektør Birgitte Juhl forventer, at den nye udbudsrunde gennemføres over sommeren 2014.

425 millioner kroner var forskellen på bygherreoverslaget og de indkomne entrepenørtilbud over første fase af udvidelsen af Hanstholm Havn.

Det står nu klart, hvad årsagerne til overslaget for anlæg af nye moler på havnen er. Bestyrelsesformand for Hanstholm Havn, Poul Arne Jensen, fortæller, at den største forskel ligger i tilbudsgivernes risikoafdækning. Den var vurderet som 300 millioner kroner eller mere, hvilket var ude af trit med de forudsætninger, Hanstholm Havn havde regnet med - på Grontmijs anbefaling.

- Tilbudsgiverne ser anderledes på risikoforholdene end vi gør, og det er både en stor del af forklaringen på de markante forskelle i priserne, men det er heldigvis også en mulighed, vi har at arbejde med, siger Poul Arne Jensen i en pressemeddelelse.

Grontmij har tidligere erkendt, at de er ansvarlige for den fejlagtige havnevurdering, men de fortsætter samarbejdet med Hanstholm Havn.

- Vi har naturligvis overvejet, om dette skulle føre til en afbrydelse af samarbejdet med Grontmij. Men vi har foretaget en grundig analyse af fordele og ulemper, og det er en enig bestyrelse, der bakker op om beslutningen om at fortsætte arbejdet, siger Poul Arne Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland