Oceanariet jubler: Hanstholmfisker fik lille guldklump i nettet

En lille klumpfisk på 30 centimeter og to kilo er flyttet ind på Nordsøen Oceanarium efter at være blevet fanget af en Hanstholmkutter, fredag aften.

Fiskerkutteren HM 423 med tilnavnet "Fru Middelboe" var egentlig på vandet med fangst af rødspætter for øjet.

Fredag aften fik man dog noget helt andet, og langt mere opsigtsvækkende i nettet, nemlig en lille og sjælden klumpfisk.

- Den blev fanget i det sidste løft lige inden hjemturen, og lå fint og ubeskadiget ovenpå en masse rødspætter. Jeg var med det samme klar over, hvad det var, og fik hurtigt fisken i en balje med vand, så den kunne holde sig i live.

- Vi kaldte havnen og fik dem til at kontakte Nordsøen Oceanarium. Det er da sjovt at fange sådan en speciel fisk, fortæller Allan Nielsen, skipper på båden HM 423 "Fru Middelboe".

Ny beboer i Oceanariet

Nordsøen Oceanarium har i årevis nydt glæde af at have klumpfisk som det måske største trækplaster - og man hilser derfor den ny beboer særdeles velkommen.

- Det er altid spændende at stå på kajen og vente på at sådan en dyrebar fangst kommer ind. Hvor stor er den, i hvilken kondition, har den skader, siger dykker og formidlingschef ved Nordsøen Oceanarium, Simon Madsen.

Hos oceanariet er man ikke i tvivl om, at den nytilkomne klumpfisk er noget ganske særligt.

- Klumpfisken er en fascinerende skabning – både fysiologisk og adfærdsmæssigt. Derfor er vi glade for at kunne give vores gæster mulighed for at se klumpfisk på nært hold, siger biolog Kristina Ydesen i oceanariets pressemeddelelse.

Der er yderligere to klumpfisk i oceanariet. Den største vejer omkring 350 kilo, og den anden vejer cirka 75 kilo. Det er angiveligt det relativt varme Nordsø-vand i foråret og sommeren, der har lokket klumpfisken tæt på den nordjyske kyst.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland