Sommerhusejer fik vild ide: Har lavet vingård på sommerhusgrunden

02:03

Video: Ib Wiliam Christensen

En sommerhusejer ved Als Odde har slået sig ned som vinbonde. Han har ryddet sin grund for fyrretræer og har plantet vinstokke i lange baner.

De fleste mente at Willy Sørensen havde kigget lidt for dybt i vinflasken, da han for 10 år siden ryddede sin sommerhusgrunden for træer og i stedet plantede vinstokke - for nu skulle han være vinbonde.

Vi har vin, der ligger tilbage fra 2013. Det er ligesom at spise smør. Det er simpelthen fantastisk.

Willy Sørensen, Vinbonde, OddeKystVineri

- Der var ikke ret mange der troede på det projekt. Jeg tror man skal være lidt skør for at gøre det. Det hjælper i hvert fald lidt, siger Willy Sørensen.

For tre år siden købte Willy Sørensen en ejendom seks kilometer fra sommerhuset. Her har Willy også plantet vinstokke. Nu har han 1200 i alt, og der kommer cirka en flaske ud ad hver stok. Vingården har fået navnet OddeKystVineri.

- Til hvidvin bruger vi den drue, der hedder Solaris, og til rødvin bruger vi Rondo, fortæller Willy Sørensen.

Vinsmagning hver onsdag i sommeren

Willy Sørensen laver både rød, hvid, rosé, mousserende vin og druebrændevin. Der er ellers mange der mener at det ikke kan lade sig gøre at lave ordentlig rødvin i Danmark, men Willy er uenig

- Vi har vin, der ligger tilbage fra 2013. Det er ligesom at spise smør. Det er simpelthen fantastisk, siger Willy Sørensen.

  Foto: Ib Wiliam Christensen

Vinene bliver solgt, når Willy holder vinsmagning hver onsdag aften i sommerperioden. En flaske rødvin koster op til 195 kroner. De sælger godt, men det gør lidt ondt at komme af med dem.

- De første flaske vi lavede, da var det ligesom at komme af med en hundehvalp, når vi gav en væk, siger Willy Sørensen

I følge Willy Sørensen er omkring seks nordjyske vinbønder, der er godkendt til salg af fødevaremyndighederne. Willy har planer om at han vil udvide med yderligere 300 stokke.

Flere nyheder fra TV2 Nord