Har ulven slået til igen? Dådyr flænset op ved Tranum

Tirsdag fandt lokale ved Tranum et hårdt medtaget dådyr bag rideskolen - de er overbeviste om, at det igen er ulven, der har været på spil.

Ulven har slået til igen, denne gang ved Tranum. Det er de lokale i hvert fald overbeviste om, efter ejeren af den lokale rideskole, Finn Larsen, tirsdag fandt et dræbt dådyr i nærheden af sin ejendom. 

 
 
Foto: Michael Schmidt

Et syn, der vakte stærkt ubehag og bekymring hos Finn Larsen, der ikke er i tvivl om, at det er en ulv, der har ædt både kølle og indvolde på dådyret.

- Det er første gang i de 40 år, vi har boet her, at vi har set noget som det her, og vi har allerede set ulven herude omkring, så vi er slet ikke i tvivl om, at det er det, der er sket, siger Finn Larsen til TV2 Nord.

Kunne godt være en ulv

I så fald er det langt fra første gang, at ulven har overfaldet og dræbt et dyr. Før jul blev der konstateret angreb på får tre forskellige steder i Nordjylland, og den 7. januar måtte en kalv lidt uden for Østervrå lade livet i et senere fastslået ulveangreb. 

Men hvor lokalbefolkningen er sikre i deres sag, tager fagfolk fra både Naturhistorisk Museum og Aalborg Zoo deres forbehold.

- Der er nogle indikationer på, at det kunne være en ulv, der har angrebet, men det er de samme tegn, man ville finde efter et angreb fra en hund, siger Kent Olsen, der er forskningsansvarlig ved Naturhistorisk Museum.

Han bliver bakket op af Aalborg Zoos rovdyrpasser, Frank Thomsen.

- Det ser ud til, at det er et større rovdyr, der har nedlagt dådyret. Men jeg kan ikke sige, om det er en hund eller en ulv. Det kan nu sagtens være en ulv, siger Frank Thomsen.

- Danmark er for lille til ulve

Ulvens øgede aktivitet i Nordjylland har fået både landmænd og deres faglige forening LandboNord til at bede om tilladelse til at skyde rovdyret, hvis de nærmer sig husdyr, der går ude i indhegninger. Deres argument er, at Danmark er for lille et land til at kunne rumme både ulve og husdyr. 

Og det er Finn Larsen fra Tranum helt enig i. Han frygter for de føl, hans heste på rideskolen snart vil få.

- Det er helt klart, at jeg kan ikke have dem gående ude på engen, hvor jeg plejer. Jeg må holde dem hjemme på ejendommen nu. Og det er ikke den rigtig måde at have føl på. De skal ud og gå, siger Finn Larsen.

- Jeg håber, at man på et tidspunkt vil beslutte, at Danmark er for lille et land til at have ulve. De områder, som er her, skønne områder, store områder, er alligevel for små til ulve. Det må blive konklusionen på et eller andet tidspunkt, tilføjer han. 

Et dræbt dådyr og flere observationer har overbevist lokale om, at ulven er flyttet til Tranum.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland