Finalist #4 - Conny Nielsen: Har viet over 30 år af sit liv til indsatsen for voksenundervisning i Hjørring

Conny er nordjyde med stort N. Hun er nomineret til Årets Nordjyde for over 30 års indsats i voksenundervisningen i Hjørring.

Da 2018 blev til 2019, ændrede Conny Nielsens liv sig. Efter i mere end 30 år at have været en del af VUC i Hjørring – senest som leder – begyndte Conny Nielsen sin tilværelse som pensioneret.

Hun er finalist nummer 4 i kapløbet om at blive Årets Nordjyde, og hun er indstillet for sin dedikerede og hjælpsomme indsats på VUC.

Conny er beskeden. Faktisk så beskeden, at vi på TV2 Nord var i tvivl om, hvorvidt hun havde lyst til at blive hyldet. Så da vi ville overraske på privaten med nyheden om, at hun var blandt de fem finalister til titlen som Årets Nordjyde, gemte vi fotografen et stykke fra Connys hjem.

Heldigvis for alle os, og for Conny – for hun fortjener det – ville hun gerne være med.

Fortsætter indsatsen i sit otium

Conny har rundet de 70 somre og for hende var nu det rette tidspunkt at trække sig tilbage.

- I min familie har man altid sagt, at når man bliver 70, så har man lov til at gå på pension. Og man skal jo gå mens tiden er god og man stadig er klar oveni, fortæller hun.

Men hun ligger ikke på den lade side, bare fordi hun er gået på pension. Da vi møder Conny for at lave dette portræt er det i den gamle købmandsgård i Tornby. Her er Conny frivillig i det levende museums café og butik, og den tjans har hun for alvor fået tid til at varetage nu.

- Meget af tiden går her i købmandsgården, og jeg er glad, når jeg kører hjem herfra. Så har jeg udrettet noget i dag også.

Har altid haft døren til at stå åben

Conny Nielsen er indstillet til prisen som årets nordjyde for sin indsats på VUC. I Indstillingen af Conny bliver det fræmhævet, at hun har haft et kæmpe overskud til andre og at man som kursist altid kunne komme forbi Connys kontor til en snak.

- Jeg har altid haft døren åben, og så har jeg haft min slikskål inde på kontoret, fortæller Conny.

- Og den kan godt være med til at løse nogle ting og give en snak. Og så skal tingene løses nu. Der skal ikke gå 14 dage. Man skal tage hånd om det hvad enten det er stort eller småt.

En af forklaringerne på Connys gode kontakt til kursisterne er måske, at hun selv har været i deres situation. Hendes første møde med VUC var nemlig, da hun selv satte sig på skolebænken. Og det ændrede hendes liv.

- Jeg gik ud af 7. klasse i 1963, men da der efterhånden ikke kom de fem knægte, som jeg havde håbet på, så skulle livet jo have en anden drejning.

Uanset resultatet af Årets Nordjyde den 25. april, kan man høre at Conny er ÆGTE nordjyde.

- Man er nødt til at være som man er. Jeg underviste i dansk, og så kan jeg godt være ordentlig og udtale tingene ordentligt. Det er jeg jo nødt til. Men jeg kan bare ikke, hvis jeg skal snakke fint. Det dur ikke, for jeg vil være som jeg er.

Se hele portrættet af Conny Nielsen øverst i artiklen - og se portrætterne af de andre finalister ved at klikke herunder.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland