Harry Potter-stjerne interesseret i nordjysk designers tøj

En ung nordjysk tøjdesigner får måske snart muligheden for at se sine kollektion på Harry Potter-stjernen Emma Watson.

Det er gået stærkt, siden frederikshavneren Signe Rødbro i efteråret 2015 fik en god idé og satte sig for at føre den ud i livet.

Den 24-årige nordjyde designer bæredygtigt tøj og får måske snart den ære at klæde den britiske skuespiller Emma Watson, som blandt andet er kendt fra filmene om Harry Potter, på.

- Vi er lige blevet kontaktet af Emma Watsons team, fordi hun er sådan en frontfigur for bæredygtig mode, så vi har nogle samples sendt afsted til hende, fortæller Signe Rødbro.

Hun har i halvandet år designet, syet og solgt tøj under mærket "By Signe". Det har hele tiden foregået fra hjembyen Frederikshavn. Iværksætterlysten spirede først hjemme i Signes stue, men har blev pladsen hurtigt trang. Derfor holder virksomheden i dag til i en af bygningerne på Frederikshavn Havn.

quote Modebranchen har traditionelt været en branche, som har svinet meget. Derfor har det fra begyndelsen været vigtigt for mig at gå en anden vej.

Signe Rødbro, tøjdesigner

- Vores fysiske placering betyder ikke så meget, fordi vi sælger det meste af tøjet over nettet. Her kan vi både bo godt og billigt, siger Signe Rødbro om den noget atypiske placering af modevirksomheden.

"By Signe" er da heller ikke, som tøjmærker er flest. Signe Rødbro satser stort på bæredygtighed i alt fra det stof, tøjet laves af, over det materiale, vaskemærkerne i tøjet er fremstillet af, til det pap og plastic, det bliver sendt til kunderne i.

- Modebranchen har traditionelt været en branche, som har svinet meget. Derfor har det fra begyndelsen været vigtigt for mig at gå en anden vej, fortæller Signe Rødbro.

Det er hurtigt lykkedes den 24-årige frederikshavner at få "By Signe"-tøjet ud i hele verden. Hun sælger det fra sin webshop, og kreationerne ligger også på hylderne i en række fysiske butikker i udlandet.

Om Signe Rødbros bæredygtige tøj også snart finder vej til Emma Watsons garderobe og de mest glamourøse røde løbere i verden, vil tiden vise, men uanset hvad, er tøjdesigneren fra Frederikshavn klar til at holde fast i de værdier, hun grundlagde sit iværksættereventyr på.

- Jeg har aldrig haft et mål om, at det skal være masseproduceret. Jeg har bare haft et mål om at fortælle min historie og få lov at lave det, jeg allerhelst vil, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland