Hasarderet kørsel i Limfjordstunnelen: Farlige situationer hver tredje dag

02:33

120 gange i 2017 opstod der det, som Vejdirektoratet kalder "farlige situationer" i Limfjordstunnelen. Derfor opfordres bilisterne nu til at tænke sig ekstra godt om, når de kører genem tunnelen.

Foto: Johnni Isaksen

1 af 2

Alt for mange trafikanter kører uforsvarligt gennem Limfjordstunnelen. I 2017 var der 120 farlige situationer, og nu vil Vejdirektoratet og Nordjyllands Politi råbe trafikanterne op.

Uforsvarlige overhalinger, for høj fart og trailere og campingvogne, der er monteret forkert, skaber dag efter dag farlige situationer i Limfjordstunnelen.

I 2017 var der 120 hændelser i tunnelen, som kunne have ført til ulykker med personskade. Og med et stigende antal biler, der hver dag kører gennem tunnelen, er der behov for at råbe trafikanterne op og give dem gode råd til forsvarlig kørsel.

FØLG DISSE RÅD, NÅR DU KØRER GENNEM TUNNELEN:

  • Vær opmærksom på hastighedsgrænsen
  • Hold god afstand
  • Undgå så vidt muligt at skifte vognbane
  • Sørg altid for at gods, trailere og campingvogne er forsvarligt monteret

Det mener Vejdirektoratet og Nordjyllands Politi.

- Trafikanterne skal jo køre ordentligt, uanset om de kører på en åben vej eller i en tunnel. Det bliver bare en tand mere alvorligt, hvis ulykken sker i en tunnel, fordi der kan opstå panik. Derfor går vi nu ud med denne opfordring i fællesskab, siger Emelie Bjerkander fra Vejdirektoratet.

En undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at 61 procent af bilisterne ikke ved, hvad de skal gøre, hvis der sker en ulykke i en tunnel, som de er på vej igennem, mens 70 procent savner gode råd om tunnelsikkerhed.

Derfor har Vejdirektoratet og Nordjyllands Politi forfattet fire gode råd til tunnel-kørsel samt en simpel gennemgang af, hvad man skal gøre, når der sker uheld i en tunnel.

120 gange opstod der farlige hændelser i Limfjordstunnelen i løbet af 2017. Hændelserne spænder over alt fra tabt gods og kollisioner til fodgængere i tunnelen og køretøj, der er standset på grund af for eksempel punktering.

- Heldigvis oplevede vi ikke nogle store, alvorlige personulykker i 2017, kun mindre hændelser, men det kunne nemt være gået meget galt, siger Emelie Bjerkander.

Ved Nordjyllands Politi mener de, at det er på tide med mere oplysning til bilisterne.

- Når trafikken hober sig op nede i tunnelen, stiger risikoen for uheld. Der er desværre mange farlige situationer i og ved tunnelen hvert år, siger Henrik Skals fra Nordjyllands Politi.

  Foto: Vejdirektoratet

Forsiden lige nu