Hastemøde: Ravnshøj-børn slås mod asylbørn

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Byråd, Christina Lykke Eriksen (SF), har indkaldt til ekstraordinært møde i dag pga. slagsmål på Ravnshøj Skole mellem skolebørn og asylbørn.

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Byråd, Christina Lykke Eriksen (SF), har indkaldt til ekstraordinært møde i dag. Foto: Robert Bedsted

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Byråd, Christina Lykke Eriksen (SF), har nu indkaldt til ekstraordinært møde i dag efter slagsmål med asylbørn på Ravnshø'j Skole. Foto: Robert Bedsted

06:18

Flere forældre føler, at deres børn udsættes for trusler og chikane i hverdagen på skolen, hvor omkring 60 syriske elever er flyttet ind til de 300 danske

1 af 4

Et masseslagsmål på Ravnshøj Skole mellem etnisk danske børn og asylbørn får udvalgsformand til at indkalde til hastemøde.

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Byråd, Christina Lykke Eriksen (SF), har nu indkaldt til ekstraordinært møde i dag.

Det sker, efter flere forældre og bedsteforældre har henvendt sig til politikerne og givet udtryk for deres bekymringer efter et stort slagsmål på Ravshøj Skole forleden. 

Vi skal have styr på, om vi som politikere har været for hurtige og givet Ravnshøj Skole en for stor udfordring, siger Christina Eriksen.

- Nu skal vi finde ud af hvad der er op og ned i det her. Jeg hører meget på rygteplan, men nu jeg vil have styr på fakta, siger Chirstina Lykke Eriksen. 

Formanden fortæller, at udvalget allerede har en plan om at flytte kommunens Verdensklasser til andre steder fra næste skoleår, men det kan være, at man skal se på at fremrykke de planer. 

- Vi skal have styr på om vi som politikere har været for hurtige ud og givet Ravnshøj Skole en for stor udfordring. Det handler om, at vi som politikere skal være med at passe på alle elever – uanset hvor i verden de kommer fra, siger hun. 

Der er indkaldt til hastemøde i eftermiddag, og Christina Lykke Eriksen håber at repræsentanter fra skolen kommer, de er i hvert fald inviteret. 

Der er fem såkaldte verdensklasser på Ravnshøj Skole, hver med 12 elever.

Tina Dahl har tre drenge på Ravnshøj Skole. Hun oplever, at børnene er utrygge. Foto: Robert Bedsted

 Tina Dahl er forælder til tre drenge fra skolen. Hun fortæller til TV2 Nord, at hun oplever, at hendes børn kommer hjem og er bange for at gå i skole. De bliver passet op på gangene og truet.

- Jeg betragter mig selv som et rummeligt menneske og synes, at det er godt, at de bliver integreret på skolerne. Men jeg kan ikke forstå, at der skal være så mange på Ravnshøj Skole. Jeg er frustreret over, at mine børn er bange for at gå i skole, siger Tina Dahl.

Lars Oldager fra Dansk Folkeparti fortæller, at han har modtaget 16 forskellige henvendelser fra forældre, der beskriver episoder, hvor børn blandt andet er blevet truet med soft gun pistoler og andet. Han foreslår at asylbørnene fjernes fra Ravnshøj Skole og flytter dem ud på en anden af kommunens nedlagte skoler. hvor de kan lære dansk mentalitet, etik og moral, inden de sættes ind i skolerne til integration.

Antallet af to tosprogede elever er i løbet af de seneste to skoleår blevet tredoblet i Frederikshavn Kommune. Verdensklasserne var tidligere samlet på Nordstjerneskolen og Skagen Skole, men i foråret blev der oprettet tre nye verdensklaser på Ravnshøj Skole, og i efteråret er der oprettet yderligere en verdensklasse på Gærum Skole.

Der er går p.t. 131 elever i 11 verdensklasser i Frederikshavn Kommune.

Flere nyheder fra TV2 Nord