Hav og Laustsen vil ikke bankes på plads

Socialdemokraterne Orla Hav og Bjarne Laustsen nægter at lade sig banke på plads af deres formand Helle Thorning Schmidt. De to nordjyder nægter at stemme for at genindføre lufthavnsafgiften på 75 kroner, selvom deres formand siger, at det ikke er til diskussion.

Orla Hav og Bjarne Laustsen er de slemme drenge i klassen. De har for alvor lagt sig ud med chefen.

- Jeg mener, det jeg mener og det vil jeg ikke lægge skjul på, siger folketingskandidat Orla Hav (Soc.dem) 

Formand Helle Thorning Schmidt forsøger at banke de rebelske nordjyske partisoldater på plads. Passagerafgiften på 75 kroner per flybillet bliver genindført, hvis socialdemokraterne kommer til magten. 

- En passagerafgift er Socialdemokratisk politik. Jeg er overbevist om at det kan Nordjylland godt klare. Det er noget helt andet, der skal drive Nordjylland frem end diskussionen om en afgift, siger formand Helle Thorning Schmidt. 

Bjarne Lausten siger kategorisk at han aldrig kommer til at stemme for en passagerafgift på 75 kroner. Heller ikke selvom hans stemme skulle blive tungen på vægtskålen i et nyt Folketing. 

- Jeg er ikke til salg. Jeg er ikke en hyldevare. Jeg er politiker og jeg repræsenterer min landsdel og det vil jeg gerne blive ved med at gøre, siger folketingskandidat Bjarne Laustsen (Soc.dem). 

Orla Hav er lidt mindre kategorisk. Han vil måske stemme for, hvis Nordjylland kan få noget andet der gavner infrastrukturen.

- Jeg vil ikke være med til at stemme for noget der er til ugunst for Nordjylland, og det er det forslag i den udformning, det har nu, siger Orla Hav (Soc.dem)

De to nordjyder vil hellere have en miljøafgift der er afhængig af flyveafstand. De der flyver til København skal ikke betale så meget, mens de der flyver til Mallorca skal betale mere. Men formand Helle Thorning Schmidt afviser.

- Alle i folketingsgruppen følger selvfølgelig det, der er socialdemokratisk politik, siger hun.

Afgiftsrebellerne erkender at det ikke er særligt karrierefremmende at lægge sig ud med chefen. Særligt når man som Bjarne Laustsen drømmer om at blive opgraderet til fødevarerminister.

- Så må det jo være sådan. Det her handler ikke om min karriere. Jeg er nødt til at stå ved mine holdninger, siger Bjarne Lausten (Soc.dem)


Seneste nyt

fra Nordjylland