Havareret fly skrottes

01:08

Man kan stadig skimte flyet i vandet. Det sank i fjorden efter et styrt i Mariager Fjord ved Kongsdal Havn mandag. Foto: Peter Erfurt

1 af 2

Cessna-flyet som styrtede ned 2. påskedag hæves indenfor de næste par dage, og så skrottes det. Det totalskadede fly placeres på Randers Flyveplads, indtil forsikringssagen er afklaret.

I øjeblikket er Havarikommissionen i gang med at samle informationer om styrtet. Selve hævningen af vraget er lagt i hænderne på forsikringsselskabet.

- Forsikringsselskabet skal stå for at fjerne vraget. Vi vil bare være til stede, når det sker, siger Lars N. Christoffersen, Havariinspektør, Havarikommissionen for Civil Luftfart.

Forsikringsselskabet QBE har lagt fjernelsen af vraget i hænderne på HF Aero i Randers, som indenfor de næste par dage vil fjerne flyet.

- Det er ikke nogen speciel stor operation at fjerne flyet. Det skal bare fjernes fra fjorden hurtigst muligt og placeres på Randers Flyveplads efterfølgende. Det bliver aldrig til fly igen, siger Hans Fogh fra HF Aero i Randers.

Havarikommissionen skal have sin endelige rapport klar indenfor et år, men der kommer rimelig snart en foreløbig redegørelse, forventer Lars Christoffersen fra Havarikommissionen.

Flere nyheder fra TV2 Nord