Havn skaber hundredvis af jobs

Foto: TV2/Nord

Der er udsigt til masser af nye jobs og ekstra indtægter i kommunekassen, når Hanstholm Havn bliver udvidet.

En ny oplandsanalyse viser, at ikke kun Hanstholm Havn får glæde af, at havnens udvidelse. Erhvervslivet og indbyggerne i Hanstholm og resten af Thisted Kommune kan også se frem til øgede indtægter og jobmuligheder.

Byggeriet af en ny, større havn vil alene skabe omkring 70 jobs årligt, mens der efterfølgende er udsigt til cirka 365 nye arbejdspladser. Læg dertil omkring 269 ekstra jobs i oplandet som en afledt effekt af den øgede aktivitet på havnen. Det er hovedkonklusionerne i en ny oplandsanalyse, som den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij har udarbejdet for Hanstholm Havn.

Analysen er en del af den VVM-redegørelse, der skal præsenteres senere på året for byrådet i Thisted Kommune som led i godkendelsen af første etape.

- Analysens konklusion er klar. En havneudvidelse er en vækstmotor i bredeste forstand. Det vil gavne fiskeriet, virksomhederne i og omkring havnen samt resten af kommunen og videre ud i regionen, siger Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).

Hun kan ifølge oplandsanalysen se frem til, at kommunen får en øget skatteindtægt på 78 millioner kroner om året efter en udvidelse af havnen.

Udvidelsen af havnen sker etapevis. Første etape omfatter nye ydermoler, mens de efterfølgende etaper skal etablere nye havnearealer på land. Den forventede anlægsinvestering til ydermolerne er ca. 500 millioner kroner, og Hanstholm Havn fremlægger senere i år en finansieringsmodel for byrådet i Thisted Kommune. Målet er at kunne gå i gang med anlægsarbejdet i foråret 2013.

Flere nyheder fra TV2 Nord