Havnefaciliteter ved Nordjyllandsværket købes af Aalborg Havn

På et bestyrelsesmøde har Aalborg Havn A/S besluttet at godkende købet af havnefaciliteter ved Nordjyllandsværket. Aalborg Havn A/S har budt 225 millioner kroner for havnefaciliteterne.

Aalborg Havn A/S har på et bestyrelsesmøde torsdag valgt at købe havnefaciliteterne ved Nordjyllandsværket for 225 millioner kroner. På faciliteterne er der blandt andet administrationsbygning, kraner, kajarealer og ejendomme.

- Vi har i flere år haft en ønske om at gøre Nordjyllandsværkets havn til en del af Aalborg Havn. Vi varetager allerede nu forskellige administrative og vedligeholdelsesmæssige opgaver ved værket, og det er derfor både oplagt og naturligt at overtage faciliteterne, siger den administrerende direktør i Aalborg Havn A/S, Claus Holstein.

Havnen ved Nordjyllandsværket ligger over for Østhavnen, hvor langt det meste af Aalborg Havns havneaktivitet foregår. 10 af medarbejderne, der er tilknyttet havnen ved Nordjyllandsværket, overtages, og de skal derefter fortsætte som ansatte i Aalborg Havn Logistik A/S.

Den 22. juni besluttede Aalborg Byråd at købe Nordjyllandsværket for 725 millioner kroner. Fra den 1. januar 2016 overtager Aalborg Havn A/S havnearealerne ved Nordjyllandsværket. På samme tidspunkt overtager Aalborg Kommune Nordjyllandsværket.


Seneste nyt

fra Nordjylland