Havnefront er livsfarlig

Havnefronten i Aalborg er livsfarlig, for der mangler lys.Det mener formanden for vinterbadeklubben Lille Bjørn, Kirsten Hein. Og måske har hun ret.

Aalborg Kommunes politikere i teknik- og miljøudvalget vil nu diskutere lysforholdene på havnefronten på næste møde efter nytår.

- Vi tager kritikken alvorligt, og vi tager den til os. Og det kan godt være, at lysforholdene ikke er optimale, siger John G. Nielsen (Venstre), medlem af udvalget.

Kritikken fra vinterbadeklubben kommer umiddelbart efter den tragiske ulykke i weekenden, der kostede en ung mand livet. Den 20-årige Nikolaj Broberg Winther var til firmajulefrokost i Jomfru Ane Gade og formentlig på vej hjem, da noget går galt. Han kommer aldrig hjem. Tirsdag eftermiddag bliver hans lig fundet af dykkere i havnebassinet ved Østre Havn.
Men allerede fredag formiddag gjorde Kirsten Hein Aalborg Kommune opmærksom på problemet med manglende lys på havnefronten.

- Jeg skrev en mail til forvaltningen, hvori jeg beskrev, at man ikke kan se trapperne og vandet, fordi lysforholdene ikke er gode nok. Der er et smukt lys, og havnefronten er flot, men farlig, især for folk, der ikke er vant til at komme der, siger Kirsten Hein.

Rådmand Mariann Nørgaard (Venstre) er klar til at se på forholdene på havnefronten igen.

- Det er en tragisk og frygtelig ulykke, der er sket, og selv om jeg går ud fra at alle sikkerhedsforanstaltninger er, som de skal være, så kan der godt være fornuft i at se på det igen, siger Mariann Nørgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland