Havnekonflikt i Skagen fortsætter

De 22 lastoptagere fra Losseklubben fortsatte torsdag deres blokade af losningen på Skagen Havn, fordi deres overenskomst er opsagt.

Stemningen er trykket på Skagen Havn. 22 lastoptagere fra Losseklubben er frustrerede, da Fiskernes Fiskeindustri i Skagen har opsagt deres overenskomst. Torsdag måtte politiet endnu en gang rykke ud, da lastoptagerne lavede en blokade.

- Vi har vores familie og skal have brød på bordet hver dag. Det er jo ikke så nemt lige at finde noget nyt arbejde, siger lastoptager Jacob Nielsen.

Torsdag morgen klokken 6.00 blev konflikten optrappet, da lastoptagerne gik ombord på et skib fra Hanstholm. Det fik politiet til at møde talstærkt op.

- Det er selvfølgelig ubehageligt, for vi føler os jo ikke som forbrydere. Vi forsøger bare at gøre opmærksom på, at vi har et arbejde her på havnen, som er vores, siger talsmand Lars Launborg fra Losseklubben.

Konflikten handler om at Fiskernes Fiskeindustri har opsagt overenskomsten med Losseklubben i forbindelse med at Skagen Lossekompagni er gået konkurs.

- Vi måtte finde en løsning, fordi de (Skagen Lossekompagni red.) gik konkurs. Vi har jo også vores egne folk at tage vare på, så vi valgte at lave en aftale med dem, siger Johannes Palsson, direktør for Fiskernes Fiskeindustri.

Lastarbejderne fra Losseklubben har været en fast del af arbejdet på havnen i et halvt århundrede og de mener, at Fiskernes Fiskeindustri har udnyttet situationen til at slippe af med dem.

3F Frederikshavn har indbragt sagen og venter nu på en afgørelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland