Havnen skal ligne et klitlandskab

COWI og arkitektfirmaet C. F. Møller har vundet konkurrencen om at skabe anden etape af Aalborgs nye havnefront.

COWI og C. F. Møller skal som et team stå for udførelsen af Aalborgs nye havnefront, det ved vil sige området omkring Musikkens Hus.
Det vil dog ikke være nyt for makkerparret, som allerede har stået for Den Centrale Havnefront, som strækker sig fra Limfjordsbroen til Rendsburggade.

Selvom Den Centrale Havnefront blev indviet i slutningen af 2011, men det er først nu at hele området skal anvendes.
Inden da har det vundet adskillige priser.

Den nye havnefront, som er inspireret af Nordjyllands Klitlandskab, bliver af Aalborg Kommune beskrevet således:

Forslagets ledetråd er en sammenhængende byplint. Plinten danner en hævet base, der samler områdets markante, fritstående bygninger. I dette ensemble fremhæves pladsen omkring Musikkens Hus af en selvstændig, rektangulær plint.
Byplinten tjener til højvandssikring, og indskårne flige i plinten skaber en række pladser med varierede funktioner - pladserne er beskyttet mod blæst af byplintens sider, der er udformet som trapper og siddetrin.
De store pladser er integreret i promenadeforløbet og fremstår som frodige, grønne rum med tætte lunde af træer.

Flere nyheder fra TV2 Nord