Havnens grunde skal sælges i udbud

Havnens grunde skal sælges i udbud og ikke til en håndplukket virksomhed. Det mener flere politikere i Aalborg Byråd i forlængelse af, at havnen har solgt en attraktiv grund til den lokale storentreprenør, Enggaard, til angiveligt en meget favorabel pris.

Det oplyser P4 Nordjylland.

- Set i lyset af, at der kan bygges omkring 175.000 etagemeter, så synes jeg prisen er for lav, siger skole- og kulturrådmand Henrik Thomsen fra SF.

Grunden på Østre Havn på størrelse med 125 parcelhusgrunde ved siden af det kommende musikhus blev solgt til den lokale storentreprenør A. Enggaard til 44 millioner kroner uden at have været udbudt ved en offentlig licitation.

Ifølge Aalborgs socialdemokratiske borgmester Henning G. Jensen behøver havnen som aktieselskab, uanset at kommunen er hovedaktionær, ikke at udbyde salg af sine grunde i licitation.

Men både Henrik Thomsen og teknisk rådmand Mariann Nørgaard fra Venstre mener, grunden burde have været solgt i udbud.

Og Henrik Thomsen vil have byrådet til at pålægge havnen altid at sælge i udbud.

- Jeg vil have undersøgt, om byrådet kan pålægge sine bestyrelsesmedlemmer i et aktieselskab at bringe ting i udbud, siger han.

Se tidligere indslag om sagen: http://www.tv2nord.dk/default.asp?PageID=4&ProgrammePartID=132107&ProgrammeDate=25-03-2008&Start=00:06:23&Duration=00:02:01&FileName=250308.wmv" title="Salg af havneareal">Salg af havneareal


Seneste nyt

fra Nordjylland