Havneudvidelse i Frederikshavn vil koste 350 millioner kroner

Foto: Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Havn skal udvides for yderligere 350 millioner kroner for at følge med efterspørgslen på havnen.

Anden etape af havneudvidelsen i Frederikshavn vil ikke kun generere 250 nye job - den vil også koste 350 millioner kroner at gennemføre.

Det fremgår af havnens ansøgning til kommunen, skriver kanalfrederikshavn.dk.

Og den slags penge kan Frederikshavn Havn ikke selv præsentere på stående fod. Derfor skal kommunen på onsdag tage stilling om, den skal stille den nødvendige garanti for et lån hos Kommunekredit. En garanti, der er en forudsætning for, at havnens bestyrelse kan sende anden etape af udvidelsen i udbud. 

Læs også Ny havneudvidelse skaber op til 250 arbejdspladser

Næste omgang af havneudvidelsen omfatter blandt andet 400 ekstra meter kajfaciliteter, øgning af vanddybden i havnebassinet og sejlrenden til 14 meter og en delvis fjernelse af den eksisterende Nordmole. I stedet skal der etableres en ny dok. Formålet er at gøre havnen tilgængelig og attraktiv for større skibe.

I forvejen er man i gang med at etablere 600 meter ny kaj, et baglandsareal på 330.000 kvadratmeter og at gøre havnebassinet 11 meter dybt. I alt vil den første udvidelse koste 530 millioner kroner. Men den har vist sig utilstrækkeligt, simpelthen fordi der er stor efterspørgsel på de nye faciliteter.

Ifølge dagsordenen for Økonomiudvalgets møde på onsdag anbefaler kommunaldirektør Mikael Jentsch, at politikerne godkender den nye havneudvidelse.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord