Hedegaard har tidligere været ombejlet

 Hedegaard har tidligere været ombejlet

Hedegaard var for 20 år siden udsat for forsøg på fjendtlig overtagelse, men endte med at være med til at gøre det af med den aggressive bejler.

Grovvareselskabet Hedegaard med hovedsæde i Nørresundby er blevet midtpunkt i en voldsom budkrig mellem et dansk og et svensk selskab, og det er ikke første gang, det 114 år gamle børsnoterede selskab har været ombejlet.

Tilbage i april 1987 lykkedes det Peder P. Hedegaard, som det dengang hed, at overleve et af danmarkshistoriens første forsøg på en fjendtlig overtagelse. Under stor offentlig opmærksomhed forsøgte det Norsk Hydro-dominerede Korn- og Foderstof Kompagniet (KFK) at overtage aktiemajoriteten for at positionere sig på det andelsdominerede danske marked for grovvarer.

Tilbuddet til aktionærerne gav KFK 27,7 procent af aktierne. Tre år senere lykkedes det KFK yderligere at gafle en aktiepost fra ATP og komme op på 34 procent af aktierne. Men svaret fra Nørresundby var fortsat en kurv.

Den videre strukturtilpasning i grovvaresektoren artede sig så i 2002 sådan, at Hedegaard sammen med syv andre danske grovvareselskaber i et overraskelsesangreb købte det meste af KFK. Hedegaard overtog således både nogle medarbejdere og anlæg fra KFK.

Hele Hedegaard-koncernen har en omsætning på omkring to milliarder kroner. Agro-delen omsætter for 1,3 milliarder og har en markedsandel på omkring 10 procent. Grovvareselskabet har fire fabrikker og 11 afdelinger, som ligger spredt over en stor del af Jylland.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland