Hedelund i flammer: Brønderslev-restaurant udbrændt

Branden er formentlig opstået i en container, og har hurtigt spredt sig til tagkonstruktionen.

Er man fra Brønderslev-området, så har man højst sandsynligt fejret en begivenhed eller to på Restaurant Hedelund, som ligger i tilknytning til rododendronparken i byen. Men natten til torsdag var der intet at fejre.

Klokken 23.50 fik Nordjyllands Beredskab en melding om, at restauranten stod i flammer. Og da de ankom, indså de hurtigt, at det var en brand, der ville være svær at få bugt med.

- Det var vanskeligt i starten, fordi branden er begyndt udenfor og har bredt sig op i tagkonstruktionen. Her har den bredt sig i hulrummene – så det var først, da tagstenene begyndte at falde ned, at vi kunne få vand ind og få slukket, siger Jens Anker Gere, der er indsatsleder på stedet.

Det betyder, at det meste af tagkonstruktionen har taget stor skade. I en af salene i restauranten er loftet desuden brast sammen.

 
 
Foto: Joakim Brader

Ifølge et øjenvidne, som TV2 Nord har talt med, lød der flere brag af store gasflasker, som sprang.

Klokken 6 torsdag morgen er branden ved at være slukket, og beredskabet har kastet sig over efterslukningen, lyder det fra indsatslederen.

Politiets teknikere skal nu i gang med undersøgelser for at fastslå brandårsagen. Branden er formentlig opstået i en affaldscontainer udenfor restauranten.

Ingen personer har været i fare i forbindelse med branden.

Fotograf: Per Frank Paulsen

Seneste nyt

fra Nordjylland