Hele byen fejrer landsbyens pedel

Indbyggerne i Mosbjerg-Tolne er så glade for den nye landsbypedel, at de i dag fejrede ham sammen med Hjørring Kommune.

Mosbjerg og Tolne er et af de første steder i Danmark, som har fået en landsbypedel. Det har resulteret i renere gader, en nyrenoveret legeplads og ikke mindst en glad seniorjobber. I dag blev det officielt fejret i byen.

Mange af byens borgere troppede op på torvet foran den lokale Dagli' Brugsen, hvor Hjørring Kommune diskede op med pølser og drikkevarer til alle fremmødte.

Jan Pedersen har været landsbyens pedel siden den 1. juli, hvor han siden har dannet fast makkerpar med sin hund, Bella, på gaderne i Mosbjerg og Tolne. Her bliver der dagligt indsamlet en halv indkøbspose med affald.

Udover at indsamle affald på gaderne og i rabatterne, så hjælper Jan Pedersen ligeledes byens borgere og foreninger med diverse praktiske opgaver. Indtil videre har han blandt andet renoveret byens legeplads til børnene og rengjort byens springvand.

- Det har været super. Det er bare alle tiders job det her, siger Jan Pedersen.

Jan Pedersen er ansat i forlængelse af seniorjobordningen, hvilket betyder, at han er ansat af Hjørring Kommune. Det er nu planen, at kommunen vil udbrede konceptet med landsbypedellen til flere byer.


Seneste nyt

fra Nordjylland