Hele Tornsbys skaterbane

Tornby Skole har fået en ny skaterbane. Den er blevet til med donationer og byggehjælp fra det lille lokalsamfund.

Tornby ved Hirtshals er en by, hvor man står sammen om at få projekter til at lykkes. Det er skolens nye skaterbane et godt eksempel på.

For et halvt år siden fik elevrådet ideen til at etablere en skaterbane, og nu står den endelig klar.

- Den der kørte på skateboard og løbehjul havde ikke så gode forhold. Der var ikke rigtig nogen rampe. Så begyndte vi at samle ind, og nu er det blevet til det her, siger Frederik Spanner fra 4.T på Tornby Skole, mens han stolt viser de nye ramper frem.

Elevrådet tog kontakt til idrætsforeningen, byens erhvervsliv og lokale håndværkere, og alle bakkede op. Blandt andet spyttede Brugsen og idrætsforeningen penge i projketet, og ti lokale håndværkere har lagt i alt 200 arbejdstimer i at få skaterbanen bygget færdig.

- Det er vigtigt, at vi bevarer den aktivitet og det engagement, der er i lokalsamfundet. Og for at der stadig er nogen, der har lyst, næste gang nogen spørger 'skal vi ikke gøre et eller andet', så er det jo rigtig rigtig vigtigt, at vi er nogle, der støtter op, om den, der gør noget, siger brugsuddeler Bente Meibom om baggrunden for at skyde penge i projektet.

Det er tydeligt, at skaterbanen allerede er blevet et populært nyt legeredskab for de fleste af Tornby Skoles 130 elever, og den er en del af det miljø, hvor børn og unge også samles uden for skoletiden.

Frederik Spanner fra 4.T er glad for, at projektet blev en succes.

- Der er meget mere man kan lave nu. Man kan jo komme ud og få rørt sig noget mere, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland