AaB bekræfter: Helenius er udlejet til Paderborn

Opdatering: Tysk medie slog tidligere i dag fast, at Nicklas Helenius er udlejet til SC Paderborn 07. Aftalen er nu bekræftet af AaB.

AaB er øjeblikket særdeles stærkt besat på angrebspositionen, hvor man udover Nicklas Helenius råder over Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen, Rasmus Jönsson, Jannik Pohl og Viktor Ahlmann.

- Vi ser stadig et topscorerpotentiale i Nicklas Helenius, men qua den nærmest historisk hårde konkurrence vi i øjeblikket har på de offensive pladser, så har vi sammen vurderet, at en udlejning af Nicklas ville være optimalt lige nu, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Forhåbentlig kan Nicklas genfinde sit niveau i Tyskland, og vi ser frem til, at han vender styrket tilbage til AaB i næste sæson.

I SC Paderborn får Nicklas Helenius den tidligere tyske landsholdsstjerne Stefan Effenberg som cheftræner, og Helenius glæder sig til udfordringen:

- Jeg ser det som en stor mulighed at spille i Tyskland, og både AaB og jeg har prioriteret, at jeg skal have noget spilletid.

- Umiddelbart lignede det ikke, at jeg ville få meget tid på banen for AaB i det kommende forår, og derfor er aftalen med Paderborn optimal, så jeg kan få vist mig frem de kommende måneder, siger Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius, der er noteret for to A-landskampe og 13 U-landskampe for Danmark, kan få sin debut for SC Paderborn, når klubben allerede på fredag genoptager turneringen med en udekamp mod Sandhausen.

Nicklas Helenius har i 161 officielle kampe scoret 52 mål for AaB, hvortil han kom som ungdomsspiller fra samarbejdsklubben Svenstrup-Godthåb I.F.

Forløbigt er der tale om en udlejningsaftale, der løber frem til sommer, skriver det tyske medie Neue Westfälische. 

Tyskerne har fået en købsoption på den 24-årige og 1,96 meter høje AaB'er med i aftalen. 

Klubben har tidligere vist interesse for danskeren, men man kunne ikke hamle op med tilbuddet fra Aston Villa på to millioner euro. 

Helenius tjekkede allerede søndag ind i Paderborn, mandag skal han til lægeundersøgelse, og fredag spiller han efter planen første kamp mod SV Sandhausen. 

Paderborn byder Helenius velkommen på dansk: 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland