Helenius sender Brøndby hjem uden point

En kedelig forestilling i Aalborg endte til sidst med 1-0-hjemmesejr til AaB over Brøndby.

Nicklas Helenius afgjorde superligakampen mod Brøndby, da AaB-angriberen med 20 minutter tilbage i Aalborg bragte hjemmeholdet på 1-0 mod et middelmådigt Brøndby-mandskab.

Både Brøndby og AaB kæmper i Superligaens midterfelt, hvor også Silkeborg, AGF og Sønderjyske bejler til den femteplads, der sandsynligvis giver adgang til europæisk fodbold efter sommerferien.

Men den dårlige kamp blev først en anelse bedre, da den kun 17-årige Lucas Andersen kom ind efter pausen for AaB. Stortalent viste sine evner i glimt, og han stod for oplægget til kampens enlige mål efter et gennembrud.

Første halveg var en jævnbyrdig affære, hvor publikum kedede sig bravt. Ingen af holdene formåede at spille sig frem til åbne chancer i de første 45 minutter, men AaB havde dog en lille overvægt i spillet.

På midten stod nordjydernes Thomas Augustinussen og Rasmus Würtz stærkt, men det kreative element manglede, ligesom angrebet manglede bid. Og når det endelig blev en smule farligt, greb Brøndbys målmand, Michael Tørnes, sikkert ind.

I den anden ende forsøgte Mikkel Thygesen sig energisk, men Brøndby-spilleren havde ikke den store opbakning, og det var alt for nemt for AaB-forsvaret at trevle Brøndbys angreb op.

Brøndby led tydeligvis under savnet af de to offensive landsholdsspillere Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli, mens angriberen Simon Makienok Christoffersen blev meldt ukampdygtig kort før start. Angiveligt på grund af et riv i baglåret.

Med tre spillerunder igen af Superligaen ser det ud til, at Brøndby kan skyde en hvid pil efter Europa. Storklubben hænger fast på en ydmygende 9.-plads, mens AaB tog et vigtigt skridt mod AGF's femteplads.

Men det ser også svært ud for nordjyderne, hvis ikke spillet bliver bedre. Europa League er stadig langt væk.