Helenius var bange for at dø: Depression, angst og pillemisbrug

Nicklas Helenius fortæller i et åbent interview med TV3Sport.dk om, hvordan han i tiden hos Aston Villa led af depression, pillemisburg og angst for at dø.

I efteråret 2013, få måneder efter skiftet til Aston Villa, fandt en cambylobactor-lignende bakterie vej til AaB-spillerens krop.

Herefter gik det helt galt for Nicklas Helenius, som i de efterfølgende måneder fik det både fysisk og psykisk dårligt.

Han begyndte at tænke på, om der var tale om kræft, og han kunne ikke sove om natten. Angsten for døden havde ramt ham.

- Jeg kendte ikke min krop så godt, og jeg vidste ikke, hvilke efterveer sådan en bakterie kan føre med sig. Jeg anede ikke, hvad det var. Jeg troede, jeg var ramt af en frygtelig nervesygdom eller en alvorlig kræftsygdom. Det var pissehårdt, og det slog mig bagover, siger han til TV3Sport.dk.

- Det hele blev kun værre. I januar måned var jeg stresset, og depressionen ramte mig. Jeg kunne slet ikke få ro på nerverne, og fysisk gjorde det simpelthen så ondt, når jeg bevægede mig på en fodboldbane. Det føltes som om, jeg havde revet en masse ledbånd over, siger han.

- Jeg begyndte at tage sovepiller, og dem blev jeg afhængig af. Jeg var fuldstændig som en narkoman, og i en periode tog jeg dem hver nat i halvanden måned. Det var noget værre lort, for sådanne piller er fyldt med skidt og møg, og de gjorde kun mine fysiske smerter værre, siger Nicklas Helenius, der efterfølgende begyndte at gå til psykolog og gradvist fik det bedre.

Han er nu vendt hjem til trygge rammer i Aalborg. Han er lige blevet far til et par tvillinger.

Du kan læse hele interviewet med AaB-angriberen her.


Seneste nyt

fra Nordjylland