Helle taler usandt om flyafgifter

Det halter med fakta i sagen om, hvorfor Bornholm skal have billigere flybilletter end nordjyderne.

Det skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidts argumenter for, hvorfor Bornholm alene skal fritages for en evt. flyafgift passer ikke.

Til DR Nordjylland siger hun om grunden, at "Bornholm er et særligt sted. Der går ingen aftenbåde - det vil sige, at det er et meget vanskeligt sted at være pendler, hvis man ikke kan tage flyvet."

Det er ganske enkelt usandt, skriver Newspaq. Der går aftenfærger til Rønne fra Ystad helt frem til klokken 22:30 og fra Køge klokken 00:30. Man kan ifølge www.rejseplanen.dk hoppe på en direkte bus fra København klokken 21:00 og være på Bornholm inden midnat.
Passagerer på alle andre danske indenrigsruter bliver mødt med en afgift på 75 kroner, hvis Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister, hvilket ærgrer hendes partifælle Bjarne Laustsen.

- Der er ingen rimelighed i det. Hele argumentationen om at fritage Bornholm holder ikke, men grunden til, det er blevet sådan, er, at Villy Søvndal på et møde er kommet til at love, at man skulle fritage Bornholm for afgiften, siger Bjarne Laustsen, til Newspaq.

At netop nordjyderne skal straffes i stedet for bornholmerne giver ingen mening, hvis man kigger på geografien. Vil man undgå flyafgift og tage toget til Hjørring om aftenen, skal man faktisk allerede af sted fra København H. klokken 18:50, hvis ankomsten i det nordjyske skal være inden midnat. Og ved at vente til klokken 21, hvor sidste bornholmertur afgår, vil det betyde hjemkomst i Hjørring klokken 06:34. Næste morgen.

Også hos SF er et menigt folketingsmedlem lidt uforstående over for, hvorfor bornholmerne går fri, mens jyderne må betale.

- Jeg ønsker ikke at kommentere Helles udsagn. Jeg vil meget hellere have det her på plads og bruge argumentation, der holder. Og i det øjeblik man siger, at Bornholm skal friholdes, så vil jeg sige, at så skal Aalborg, Karup og Sønderborg også friholdes, og det tror jeg da også, vi kan finde en løsning på, siger SF's Kristen Touborg.

Helle Thorning-Schmidts rådgiver, Noa Reddington, vil ikke lade sin formand stille op til interview om sagen, men henviser til partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen. Det har ikke været muligt fro Newpaq at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland