Helt gak gak

Den kollektive trafiks sommersucces fra 2010 - Gak Gak-billetten - bliver genoplivet, og kan købes igen fra den 1. juli.

Sidste sommer blev der solgt knap 14.000 Gak Gak-billetter i juli og august måned. Billetten var så stor en succes, at Nordjyllands Trafikselskab (NT), DSB, Nordjyske Jernbaner og Arriva Tog, ikke har været i tvivl om, at de ville gentage succesen. Derfor genopstår den populære billet.

- Salgstallene fra sidste år taler deres tydelige sprog. Derfor var det en smal sag at beslutte, at vi også gerne ville tilbyde Gak Gak-billetten til i vores nordjyske tog i år, fortæller Jørgen D. Rasmussen, regionschef hos DSB i en pressemeddelelse.

Billetten kan købes i juli og august og koster den nette sum af en flad halvtredser. For de penge kan man køre med alle busser og tog i hele Region Nordjylland fra klokken 10 om formiddagen og indtil midnat.

Genoplivningen af Gak Gak-billetten handler ikke kun om at få indtægter i kassen her og nu.

I efteråret 2010 lavede NT en undersøgelse blandt de kunder, der havde købt en GAK GAK-billet. Undersøgelsen viste, at 27% af de 700 adspurgte ville have fravalgt kollektiv trafik, hvis de ikke kunne købe en Gak Gak-billet. Yderligere 16% svarede, at de "måske" ville have fravalgt det. Tallene tyder på, at den gakkede billet lokker helt nye kunder til, og det er et stort plus for trafikselskaberne bag billetten.

- Sidste år gav Gak Gak-billetten os ca. 2.000 nye kunder, og vi håber selvfølgelig at kunne komme op på minimum det samme antal i år. De nye kunder er, statistisk set, mere tilbøjelige til at vælge den kollektive trafik i fremtiden. For når de først har prøvet at tage bussen eller toget, og fundet ud af, at det slet ikke er så svært som de gik og troede, så er det lettere at få dem til at rejse kollektivt igen, forklarer Christian Roslev, der er direktør for NT.


Seneste nyt

fra Nordjylland