Helt tæt på hvalerne

På Nordsøen Oceanarium kan besøgende stå ansigt til ansigt med de kæmpestore pattedyr.

Det er under overskriften "Det store hvalmysterium", at de besøgende på Nordsøen Oceanarium kan lære mere om hvalerne.

Besøgende kan både løse opgaver om de store pattedyr, se udstillede skeletter og så kan de som noget helt nyt også stå ansigt til ansigt med en hval i virkelig størrelse.

quote Det er lidt uhyggeligt, synes jeg, fordi de kommer så tæt på.

Kristine Eriksen, 8 år.

Det foregår på Skandinaviens største interaktive LED-skærm "Big Ocean Window", som Nordsøens Oceanarium har fået opstillet.

Her kan besøgende selv flytte rundt med computerstyrede fisk, og de kan opleve hvaler og hajer i virkelig størrelse svømme forbi på den 17 meter lange og knap 5 meter høje skærm.

Kristine Eriksen på 8 år var søndag forbi "Big Ocean Window" sammen med sin lillebror og sin mor, og hun synes næsten oplevelsen blev lidt for realistisk.

- Det er lidt uhyggeligt, synes jeg, fordi de kommer så tæt på, siger hun til TV2 Nord.

Jakob Rasmussen, der er formidler på Nordsøen Oceanarium fortæller, at både børn og voksne bliver grebet af fortællingen om hvalerne, når de samtidig får oplevelsen på den store skærm.

- En ting er, at man hører om kaskelothvalen eller vågehvalen, men noget helt andet er at se dem fuldstændig i rigtig størrelsesforhold så tæt på, så får man et helt andet billede af, hvor store de her dyr egentlig er, siger han.

VIDEO: Takket være den nye LED-skærm kan tilskuerne nu virtuelt møde hvaler ansigt til ansigt.

Seneste nyt

fra Nordjylland