Helte indstillet til priser

To beredskabsassistenter fra Aalborg indstilles til to priser efter at have reddet en 77-årig mand ud af en synkende bil i Limfjorden.

To beredskabsassistenter fra Beredskabscenter Aalborg indstilles nu til to priser for deres heltemodige indsats. De reddede natten til mandag en mand fra at drukne. Han var kørt i Limfjorden med sin bil, men de to beredskabsassistenter tøvede ikke med at hjælpe, selvom de risikerede egne liv og lemmer.

- Takket være, at de to beredskabsassistenter ikke gav op, har manden stadig livet i behold. Det var et spørgsmål om sekunder, siger Jørgen Pedersen, der er beredskabschef ved Beredskabscenter Aalborg.

De to assistenter er ikke dykkere og havde derfor heller ikke dykkerudstyr på under redningsaktionen. Det forhindrede dem dog ikke i at springe ud på isen for at redde manden.

Bilen var sekunder fra at hive både brandmændene og den ældre mand med under vandet, da den hurtigt begyndte at synke. Man overvejede kort, om redningsaktionen skulle indstilles, da de to brandmænd på isen begyndte at råbe om hjælp. De to brandmænd gav dog ikke op, og kort før bilen sank, fik de manden rykket fri og ud af bilen. Den 77-årige blev kørt på sygehuset og har det efter omstændighederne godt.

De to beredskabsassistenter Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen indstilles blandt andet til den såkaldte Carnegie-pris. De vil dog ikke selv kalde sig for helte:

- Vi gjorde bare vores arbejde, siger Jens Christian Østerby Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland