Henrik og Henrik skabte forvirring

Henrik Buchhave fra Frederikshavn gik på valgaftenen glip af 44 stemmer - de gik nemlig til Henrik Munkholt i Jammerbugt.

Tirsdagens kommunal-og regionsvalg har skabt en del forvirring efterfølgende. Flere steder i de nordjyske kommuner har man måttet tælle stemmerne om efter anmodninger fra politikere og valgbestyrelser.

Til regionsvalget undrede Henrik Buchhave fra Venstre sig over, at han ikke havde fået stemmer fra Hørby ved Sæby, selvom han var overbevidst om at flere i byen havde stemt på ham.

- Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at ingen fra Hørby havde stemt på mig. Men det viste sig, at Henrik Munkholdt fra Jammerbugt Kommune ved en fejl havde fået tildelt 44 stemmer, og det kunne han ikke forstå, da han ikke kender nogen i Hørby.

- Senere har man så gennemgået stemmerne, og det viser sig, at de 44 stemmer var på mig. Det er selvfølgelig ikke heldigt, siger Henrik Buchhave om fejlen.

Trods fejlen er Venstre-manden fra Frederikshavn-området valgt ind i regionsrådet i Region Nordjylland.

Desuden førte fintællingen til, at Peter Laigaard fra Liberal Alliance fortsat ikke kommer ind i byrådet i Frederikshavn. Konklusionen efter fintællingen er, at der internt er flyttet nogle få stemmer, men at der ikke er flyttet stemmer mellem partierne.


Seneste nyt

fra Nordjylland