Her er årets bedste nordjyske aprilsnarre

1. april er som bekendt drilleriernes dag, hvor medier, skoler og andre institutioner kommer med sjove historier, der skal narre læserne. Vi har samlet nogle af de bedste nordjyske aprilsnarre i artiklen her.

Er du blevet snydt? Eller har du husket at kigge kritisk på de nyheder, du har læst i dag? 

1. april er som bekendt aprilsnar, og der bliver udgivet et hav af nyheder, der nok er for gode (eller vilde) til at være sande. Det gælder ikke mindst i Nordjylland, hvor flere forskellige institutioner er kommet med deres aprilsnarre mandag. Vi har samlet nogle af dem her i artiklen. 

Restaurant Papegøjehaven fejrer jubilæum med stegt papegøje

Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) havde et bud på en aprilsnar i den kulinariske ende. Centrets restaurant, Papegøjehaven, kan i år fejre 50-års jubilæum, og det skulle ifølge en pressemeddelelse fejres med stegt papegøje på frokostbuffeten mandag-lørdag resten af 2019.

- Vi er rigtig stolte af at have forpagtet Papegøjehaven i fem årtier, og vi har længe grublet over, hvordan jubilæet kunne markeres. For nylig slog det os, at papegøje på buffeten er nytænkende, og så har det også vist sig at være rigtig lækkert, siger Lars Mouritzen, administrerende direktør for Papegøjehaven, i pressemeddelelsen.

Ifølge restauranten er der tale om den blågule ara, der lever i det nordlige Sydamerika, og som er en af verdens største papegøjer.

Arden får Nordens største alpine skibakke

Hos Mariagerfjord Kommune var man også i drillehumør, da man tidligt på dagen udsendte nyheden om, at Arden får Nordens største alpine skibakke, som skal være med til at tiltrække flere tilflyttere til området.

Ifølge pressemeddelelsen koster projektet 18,5 millioner kroner, og idéen kommer fra Hobro Skiklub.

- Hobro Skiklub er Danmarks førende eliteklub, så jeg lytter naturligvis altid interesseret, når de banker på min dør. Skiløb er populært som aldrig før, og vi har allerede populære løjper i Rold Skov. Derfor ligger det lige til højrebenet med en alpin skibakke lige ved vores nye skovudstykning i Arden, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen.

Ifølge pressemeddelelsen er bakken er allerede etableret og fungerer ligesom en kunstig skøjtebane. Det kræver blot, at temperaturen nærmer sig frysepunktet, før man fyrer op for snekanonerne.

Rikke Nielsen starter "Older-liga"

Tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen arbejder for tiden fuldtid med sin håndboldliga for børn med udviklingshandicap. 

Men ifølge en nyhed, der blev udsendt 1. april, har hun nu også indledt et samarbejde med JHF Kreds 1 om en nordjysk liga for midaldrende (og opefter), der gerne vil spille håndbold med hinanden. 

Ligaen har navnet Older-ligaen og er for 30+ spillere, der ikke længere kan følge med de unge. Udover træning i en håndboldforening tilbydes Older-liga hold seks stævner i løbet af sæsonen, hvor det sidste stævne er med medaljer og kaffe ad libitum.

- Mit mål med det her er, at de her spillere, der måske ikke lige løber så hurtigt mere, og som har svært ved at ramme målet, rent faktisk får succesoplevelser, siger Rikke Nielsen

- Træningen skal være på deres præmisser, så vi sørger for, at der indlægges en masse pauser, og vi tilrettelægger reglerne, så alle kan være med. For eksempel er det ikke ok at tyre, hvis den, der står på mål, ikke er så vild med det.

De første 10 klubber, der tilmelder sig, får en kaffeautomat til klublokalet.

Ingen mad i 24 og vask af forstanderens bil som straf på efterskole

På Ingstrup Efterskole lød nyheden, at der nu skulle der være hårdere straffe til uvorne elever. 

- Nu er det slut med rundbordspædogik og snakkepædagogik. Slut med elevsamtaler. Slut med elevinddragelse og ikke flere møder. Den stigende slaphed, den voksende sløvhed og elevernes tiltagende evne til at argumentere for at få deres vilje, afløses nu af disciplin og strafNu skal der skabes robuste medborgere, lyder det i en pressemeddelelse fra skolen.

Nu kan eleverne straffes med løb med følgebil på Ingstrup Efterskole
Nu kan eleverne straffes med løb med følgebil på Ingstrup Efterskole
Foto: Ingstrup efterskole

Med inspiration fra blandt andet Forsvarets jægerkorpsuddannelse er der per 1. april 2019 indført nye regler og nye straffe ved forseelser på skolen. Fra listen kan her fremhæves:

Forseelse                                                Straf

Komme for sent til undervisning              Løb til stranden med følgebil

Mangler ved rengøring                            Ingen mad i 24 timer

Manglende scoring ved straffekast          Kold afvaskning

Manglende aflevering af opgave             Vask og voks af forstanderes bil

- Det kan godt være, at der er nogle elever, der ikke kan tåle mosten. Det lever vi med, siger forstander Mie Sloth Rasmussen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland