Her er de: Se Aalborg Zoos isbjørneunger tumle sig

De to isbjørneunger i Aalborg Zoo nærmer sig de seks uger, har fået pels og øjne og begynder så småt at lege med hinanden.

De får ikke lov til at komme ud af fødehulen før engang til marts. Men via kamera kan dyrepasserne i Aalborg Zoo følge med i de to isbjørneunger, der kom til verden i slutningen af november sidste år, og nu er blevet store nok til at tumle med hinanden.

På lørdag runder ungerne de seks uger, og de har fået pels og øjne og mod på at lege. Hvis ellers mor Malik vil lade dem. Hun er nemlig sammen med dem i fødehulen i Zoo, hvor de skal blive, til ungerne er store nok til at komme udenfor.

Sådan et par isbjørneunger vejer kun cirka 500 gram ved fødslen, men med fed isbjørnemælk tager de hurtigt på og vil nok runde en kampvægt på 10-15 kilo, når det bliver marts og tid til at se dagslys.

Der var oprindeligt tre unger sammen med Malik i fødehulen, men bare fire dage efter fødslen døde den ene, fortalte Aalborg Zoo dengang. Så nu er der de to legebasser tilbage.

Dyrepasserne sørger for at give Malik vand, mens hun er i hulen, og hvis de skønner, hun får behov for det, kan lidt mad også blive stukket ind til hende. Men ellers de tre isbjørne helt isoleret i hulen.

Aalborg Zoo følger ungerne og deres mor med kamera, og på www.aalborgzoo.dk kan man hele tiden følge med i, hvordan det går dem.


Seneste nyt

fra Nordjylland