Her er dommen: Solhaven frikendt

Retten i Aalborg har netop afsagt dom i sagen mod opholdsstedet Solhaven fra Vesthimmerland, og det endte med, at alle tiltalte blev frikendt.

Hele 72 forbrydelser var på anklageskriftet, da Retten i Aalborg i dag satte punktum i sagen mod opholdsstedet Solhaven fra Vesthimmerland.

Her var forstander Søren Virenfeldt samt elleve ansatte anklaget for blandt andet at have udøvet vold med stedets beboere og Retten i Aalborg frikendte pure alle de tiltalte.

Dommeren mente ikke, der var tilstrækkeligt sikre beviser for den vold og mishandling, der blev beskrevet i det lange anklageskrift, rent faktisk har fundet sted.

Samtidig kom dommeren med en inddirekte kritik af politiet, som har efterforsket sagen sideløbende med retssagen. Det førte til en række berigtigelser af anklageskriftet.

Sagen har kørt i omkring tre og et halvt år, og her har retten skulle tage stilling til, om der er udøvet vold, ulovlig tvang og mishandling mod tyve unge beboere. Alle tiltalte har nægtet sig skyldig, og i dag endte det hele med en frikendelse.

- Vi er selvfølgelig tilfreds med det, men lige nu siger jeg ikke mere, nøjes en bevæget Søren Virenfeldt med at sige til Ritzau.

Omkring 150 mennesker var mødt op i Retten i Aalborg, og her var der i følge TV2/Nords reporter mange tidligere ansatte og beboere blandt de fremmødte.

TV2 Nyhedernes reporter, Ole Kolster var til stede ved domsafsigelse, og han beretter om, at Retspræsidenten var meget klar i sin frifindelse, og at det meget vel kan få betydning for, om anklageren vil anke dommen.

Retssagen har allerede haft store konsekvenser, inden dommen i dag blev afsagt. I 2013 indgav Solhaven en konkursbegæring, og derfor kan dagens frikendelse åbne op for en mulig erstatningssag.

I løbet af sagen har der været afholdt over 50 retsmøder siden september 2013, og her har der været afhørt omkring 150 vidner.

TV2/Nord følger sagen tæt, og vi opdaterer løbende.


Seneste nyt

fra Nordjylland