Her steg huspriserne mest i 2017: 4 nordjyske kommuner i top 15

Thisted Kommune er det sted i landet, hvor huspriserne steg næstmest i 2017. Også Vesthimmerland, Jammerbugt og Hjørring kommuner har sneget sig med i top 15 med prisstigninger på over 10 procent.

Danske husejere kan se tilbage på et år med prisstigninger. I løbet af 2017 er værdien af husene i gennemsnit steget med fire procent, hvilket giver højere friværdi og kan åbne op for større låneomlægninger og friværdibelåning. Det skriver boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Mens Københanv og Århus har oplevet mindre stigninger på henholdsvis 3,3 og 1,9 procent, har prisudviklingen været noget mere markant i andre dele af landet.

Eksempelvis er huspriserne i Thisted Kommune steget med 18,4 procent i løbet af 2017. Det er landets næsthøjeste stigning, kun overgået af Guldborgsund Kommune med 18,5 procent. På tredjepladsen kommer Kerteminde, som har oplevet pristigninger på 18,3 procent.

- Det er markante stigninger, så husejerne har her fået øget deres friværdi, og man kan derfor ikke fortænke dem i, hvis de investerer lidt ekstra i julegaverne i år, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz.

I hele 15 kommuner er huspriserne steget med 10 procent eller mere, og på den liste finder man, foruden Thisted, tre andre nordjyske kommuner.

Vesthimmerlands Kommune ligger på listen ottendeplads med prisstigninger på 11,6 procent, skarpt forfulgt af Jammerbugt Kommune, hvor husene er blevet 11,1 procnet mere værd. Det rækker til en niendeplads.

Hjørring sniger sig akkurat med i top 15 på sidste mandat. Her steg priserne i 2017 med 10,3 procent.

Når priserne stiger på meget, kan man som husejer gøre noget for at få mere luft i budgettet og reducere de faste udgifter.

- Når boligpriserne i ens område stiger så meget, som i de nævnte kommuner, kan det være en god ide at få lavet en ny vurdering af huset. Viser vurderingen en stor stigning, kan du tage den med ned i banken og få mere fordelagtige lånevilkår ved for eksempel at omlægge banklån til realkreditlån, siger Birgit Daetz.

Top 15-listen viser, at det især er i det nordvestlige Jylland, i ØStjylland og på Syd- og Vestsjælland, at huspriserne er steget markant. Det betyder ikke, at huspriserne nødvendigvis er blevet meget høje i de områder, men det er tegn på en god udvikling, lyder det fra boligsiden.dk.

- Stigningerne er størst i nogle af de landsdele, som vi normalt betragter som yderområder, men er der noget, 2017 har vist os, så er det, at vi godt kan pakke vores gamle forestillinger om yderområderne væk. Mange af de her steder har godt nok et lavt udgangspunkt, så der skal ikke så store ændringer i kroner og øre til for at skabe store stigninger. Men det går fremad i de fleste dele af landet – også i yderområderne, siger Birgit Daetz.


Seneste nyt

fra Nordjylland